Tunç, Türk dizi sektöründen sonrasında Bulgaristan'a yerleştiğini söyledi. Akın Tunç, 14 yıldır Bulgaristan’da yaşadığını ifade ederek “Bulgaristan'da Türk malı elektrikli ev aletlerini büyük marketlere pazarlıyorum, yani sinemayla, televizyonla çok farklı bir sektördeyim. Ama tabii ki Türkiye’den de bağımızı kaybetmedik. Devamlı burayı takip ediyorum. Ancak Bulgaristan’da iş adamıyım.” dedi.

'Yıkılan Gurur' filmiyle sinema sektörüne adım atan Tunç, rahmetli Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı Gurbetçi Şaban filminde de rol aldı. Akın Tunç, ardından bir döneme damga vuran Bizimkiler dizisindeki Cem karakteri ile büyük beğeni topladı. O zamanın dizi ve film sektörü ile bugünü karşılaştıran Tunç, “Dün Cihangir’de yürürken bir film ekibi gördüm. Yaklaşık 36 tane minibüsle gelmişler. Biz o zamanlar bir minibüsle dizi çekerdik. Işıkçı, kameraman ve bütün oyuncular bir minibüsle olurdu. Bir minibüsle bu diziyi biz çektik. Şimdi tabii çok büyük fark var, 36 minibüsle, karavanlarla falan geliyorlar.” dedi.

"Bizimkiler, her aileden bir kişinin hayatını anlatıyordu"

Tunç, Bizimkiler dizisinin büyük beğeni almasının nedenini şöyle açıklaadı:

“Bir kere oradaki kadro muhteşem bir kadro yani bugün o kadroyu bir araya getirmeye çalışın, mümkün değil, getiremezsiniz. Bizimkiler dizisi her aileden bir kişinin hayatını anlatıyordu. Yani bir apartman düşünün o apartmandaki kapıcısından tutun doktoruna, iş adamına kadar her apartmanda yaşayanın, yani her ailenin içinden birisi vardı. Bizimkiler’in her bölümü halka bir mesajdı. Türk örf adet ve geleneklerimizi unuttuğumuz müddetçe bizi, ülkemizi kaybederiz. İşte bizimkiler dizisinin içinde o vardı. Türk örf, adet ve gelenekleri vardı aslında.”

Bizimkiler dizisinin veda edemediğini ifade eden Akın Tunç, bir anda yayının durdurularak sonlandırıldığını kaydetti. Tunç, “Bizimkiler veda diye 5 bölümlük bir dizi hazırlanabilir. Çünkü Bizimkiler dizisindeki oyunculardan birçoğu hala yaşıyor. Bence Türkiye’de çok etkili ve çok izleneceğine eminim ama bizimkiler veda yapamadı. Bölümlerde eskilere dönerek flashbacklerle geri dönüşler yapılarak, eski vefat edenleri de anarak bence olabilir. Çok açık söyleyeyim, hiçbirimiz hayır demeyiz buna. Ben onların da hayır diyeceğini zannetmiyorum.” şeklinde konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı