Yıl boyunca kentin birçok noktasında düzenlenen söyleşi, fabrika okumaları, atölye ve yazar buluşmaları gibi 79 etkinlikte, 4 bine yakın insan Tomris Uyar eserleriyle buluştu. Nazım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen ve iki gün süren sempozyumda farklı disiplinlerden akademisyen ve yazar, usta yazarı çok yönlü olarak ele aldı.

Yaklaşık bin kişinin takip ettiği sempozyumun ikinci günü, “Yaratıcılığın İzinde ” başlıklı söyleşiyle başladı. Günün ikinci oturumu ise “Tomris Uyar’ın Öykücülüğü ve Eleştiri Yazarlığı” başlığında gerçekleşti. 

“Kum Tanecikleri Anlatıcısı: Tomris Uyar Sempozyumu”nun kapanış konuşmasını ise Yazar Yekta Kopan yaptı. Sempozyum sayesinde Tomris Uyar’ı daha yakından tanıdığını ifade eden Yekta Kopan, “Onunla 20’li yaşlarda okuduğum kitaplarıyla tanıştım. O hiçbir kuşağa ve akıma bağlı olmayan kendine has bir tarzı olan yazardı. Onu tüm yönleriyle bu sempozyumda daha yakından tanıdık. Onun öyküleri insanı kendisine bağlar ve dönüştürücü özelliği vardır. Örneğin onun ‘Köpük’ adlı öyküsünün yeri bende  ayrıdır. Yazım hayatımda bende dönüştürücü bir rol oynadı” şeklinde konuştu.

Sempozyumun kapanışında Yılın Yazarı Öykü Ödülleri verildi.

Hibya Haber Ajansı