Türk müzeciliğine birbirinden özel müzeler hediye ederek büyük bir misyon üstlenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ünlü sanatçılar Berna Türemen ve merhum Ali İsmail Türemen’in adını taşıyan sanat evini 17 Aralık 2022’de Eskişehir’e kazandırmıştı.

Türk Resim Sanatı'nın önemli sanatçılarından Berna Türemen’in 50 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinden temin ettiği kedi tabloları, heykelleri, bibloları, oyuncakları ve çeşitli ev eşyalarından oluşan koleksiyonunu Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağışlayarak oluşturulan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ikinci kedi müzesi olan "Berna Türemen Kedi Sanat Evi" açılışının bir yılı düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Berna Türemen Kedi Sanat Evi’nin Eskişehir ve Türk müzeciliği açısından çok önemli ve çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Büyükerşen, “Böylesi özel bir müzeyi Eskişehir’e kazandırmaktan çok mutluyuz. Kıymetli sanatçımız Berna Türemen’e bir kez daha teşekkür ediyor, bu özel müzemizin nice yıllar ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmesini  diliyorum.” dedi.

Konuşmalar sonrası Büyükerşen ve Türemen müzede yer alan seçkin kitapları ve eserleri birlikte incelediler. 

Birinci yılında 18 bin ziyaretçi ağırlayan Berna Türemen Kedi Sanat Evi, kedileri oyuncak olarak görmeyen, kedileriyle evinde, atölyesinde yaşamını paylaşan ve isimleri kedileriyle anılan 100 profesyonel sanatçıya da ev sahipliği yapıyor.

Hibya Haber Ajansı