Saadet-Gelecek Partileri Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in kürsüde fenalaştığı sırada, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in kürsüye doğru ayakta olduğu fotoğraf sosyal medyada büyük tepkilere sebep olmuştu. Eleştirilerin hedefinde olan Zengin, “Kamuoyunda hassaten farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı burada kınıyorum. Benim ayağa kalkmam hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak grubumuz adına cevap vermek içindi” diye konuştu.

AK Partili Zengin’in bu çıkışı sonrası Gelecek-Saadet Partileri Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin söz isteyerek, “Özlem Hanım, konuşmasında geçen gün burada yaşanan talihsiz olayla ilgili kendisine karşı yürütülen kara propagandaya tepki göstermiş. Biz de bir şey ispat edilmeden, birisine bir şey isnat edilmesini doğru bulmayız, bunun özellikle altını çiziyorum. Ancak, bir gerçeklik var ki değerli milletvekilleri Meclis tutanaklarına da bu gerçeklik girmiştir. AK Parti sıralarından çok talihsiz bir söz, sayın Milletvekilimiz yere düştükten sonra sarf edilmiştir ve bu söz AK Parti üzerinde bir zan olarak durmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Şahin, “Bu söz tutanaklarla sabittir ki; AK Parti sıralarından gelmiştir. Bizim AK Partili arkadaşlarımızdan beklediğimiz şudur: -evet, bu söz bir arkadaşımız tarafından söylenmiştir, yanlıştır ama kamuoyundan özür diliyoruz- denmesini de kabul ediyoruz ya da arkadaşı çıkartsınlar arkadaş, kamuoyuna bir açıklama yapsın. Bu zan da AK Parti Grubu üzerinde kalmasın. Bakın bunu kamuoyu adına, siyasetin nezaketi adına, temiz siyaset adına AK Partili arkadaşlardan bekliyoruz aksi takdirde bu zan bütün AK Parti Grubu’nun üzerinde kalmaya, meclis hafızasına bu şekilde yer edinmeye devam edecektir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı