Geçtiğimiz hafta ortasına kadar etkili olan satışlar ile 7.529 seviyesine geri çekilen endekste, sonrasında tepki alımlarının güçlendiği görüldü. Haftanın son iki gününde güçlenen alımlarla toparlanan BIST 100 endeksi cuma gününü %2.31, haftayı ise %1.01 oranını değer kazanımı ile 7.993 seviyesinden tamamladı.

Banka hisselerinde alım iştahı haftanın genelinde güçlü şekilde etkili oldu. Bankacılık endeksi %9.04 oranında güçlü değer kazanımı ile haftayı tamamladı. Sanayi endeksinde ise hafta ortasından sonra toparlanma yaşansa da sanayi endeksi haftayı %2.02 oranında değer kaybı ile tamamladı.

Son haftalarda yaşanan volatilite ile beraber endeksin özellikle aylık grafiklerinde Bayrak/Flama formasyonu görünümünün belirginleştiğini görüyoruz.

Yılın son günlerinde oynaklığın devamını bekliyor olacağız. Kısa vadede yaşanmasını beklediğimiz volatiliteye rağmen orta vadede oluşumunu gördüğümüz Bayrak/Flama formasyon görünümü 2024'ün ilk çeyreğine daha pozitif bakmamıza neden oluyor.

Haftalık bazda 8150 seviyesini ilk önemli direnç noktası olarak takip edeceğiz. Yeni pozisyonlar için 8150 seviyesinin üzerinde gün sonu kapanışları beklemenin yararlı olacağı kanaatindeyiz. Bu seviyenin geçilmesi endekste tarihi zirveye yaklaşan hareketleri beraberinde getirecektir.

Hafta içinde yaşanabilecek olası kar satışlarında ise 7851 ve 7520 seviyelerini kısa vadeli destek noktaları olarak takip edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı