İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki ana yerleşkede, Kent Konseyi bünyesindeki Gençlik Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

Tarihi İBB Meclis Salonu’nda düzenlenen “Kent Konseyi Gençlik Meclisi Simülasyonu” etkinliğini, Gençlik Meclisi Moderatörü Mehmet Demir yönetti. İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi’nin ardından konuşan İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin genç bir kadro tarafından kurulduğuna vurgu yaptı.

“Bugün ülkenin, şehirlerin yöneticileri, siyasi karar vericiler, bizler, acaba aynı oranda gençlerin değerini bilebiliyor muyuz” diyen İmamoğlu, “Bu anlamda bunu sorgulamamız gerekiyor. Burada bir eksiğimiz var. Tabii bu eksiği giderdiğimiz an, işte o zaman bu ülkenin geleceğine dönük tariflenmiş olan, gençlere emanet edilen Cumhuriyetin gerçek karşılığını verebilen yöneticiler olabiliriz.” şeklinde konuştu.

“İstanbul Gönüllüleri” daveti

Gençlere yönelik hizmetlerini kurumsallaştırma amacında olduklarını kaydeden İmamoğlu, “Sadece bir döneme ait ya da sadece bir başkanın sürece bakışına ait bir mekanizmayla katılımcılığın yönetilmesi, ne yazık ki kalıcı bir sistemi var etmez. O bakımdan biz sistem kurmayı, kurumsallığı ve bu sistemle birlikte daha ileriye taşımayı önemsiyoruz. İstanbul Kent Konseyi, tam da işte bu niyetle kurulmuştur.” dedi. İmamoğlu, Gençlik Meclisi üyelerini İstanbul Gönüllüsü olmaya davet etti.

"İstanbul’da yaşayan gençlerin hakkını, hukukunu daha fazla koruyan, onların beklentilerini daha fazla karşılayan, onların ihtiyaçlarını daha fazla gözeten bir 5 yılı daha bu kente ve bu kentin gençlerine yaşatmaya hepinizin huzurunda söz veriyorum.” diyen İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Ve bunu da başaracağımıza yürekten inanıyorum. Çünkü sizler hem bizim bu yolculukta rehberimiz hem denetçilerimiz hem de uyarıcılarımız olacak kişilersiniz. Gençlerin gönlünde güzel bir yere sahip olmak, benim için değerli. Sıralama yaparsam, ‘Önce çocuklar, sonra gençler’ diye tarifliyorum. Çünkü bir yönetici için, çok önemli bir masumiyet alanı olarak tarif ediyorum onların gönüllerini. Ve orada ön yargısız bakabildiklerini ve o ön yargısız çerçevede de sağlam bir teraziyle ölçerek, biçerek karar ve kanaat getirdiklerini görüyorum. Umut ederim onların gönlünde güzel bir yere sahip oluruz. Artık ister ‘Ekrem Başkan’, ister ‘Eko Başkan’; her ne olursa olsun, beni mutlu ettiğini ifade edelim. İstanbul'u gelecekte yönetecek isimlerin, yani sizlerin hem bugün buradaki simülasyonda elde ettiğiniz deneyimler hem de inşallah siyasette kuracağımız sağlıklı geçiş kanalları, yani gençlerin engellendiği değil, sağlıklı bir biçimde doğru zamanda siyasi iradelerin oluşturduğu sahalarda da etkin görev alabilmelerini sağlayacak mekanizmaların varlığıyla daha yoğun bir biçimde olmalarını ve onların özellikle yönetecek isimler olduğu gibi, doğru kararlar alınmasına da katkı sunmalarını diliyorum.”

İYİ Parti’deki istifalar sorusu

Konuşmasının ardından katılımcı gençlerle anı fotoğrafları çektiren İmamoğlu, etkinlik sonrasında da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu’na ilk olarak, İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ile birlikte 6 Meclis üyesinin istifasıyla ilgili değerlendirmeleri soruldu. “Benim yorum yapabileceğim bir saha asla değil.” diyen İmamoğlu, bu soruyu şöyle yanıtladı:

“Ben İYİ Parti grubunun İstanbul'a sunmuş olduğu hizmetlerden de memnun bir Belediye Başkanıyım. Çok dayanışma ve karşılıklı istişare içerisinde, il başkanları olsun, görev almış ve şu anda alan, belediye meclis üyeleri olsun, istişare içerisinde bir süreç yönettik.”

AK Parti’nin İBB Adayı sorusu

İmamoğlu, bu istifalar üzerine İYİ Partililer tarafından kendisine yapılan “CHP Eş Başkanı” yakıştırmasının hatırlatılması üzerine ise, “Kulağım kötü sesleri hiç duymuyor. Kötü sözleri de duymuyor.” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile AK Parti’nin adaylarını belirlemek üzere yapılan temayül yoklamasında İstanbul için hala bir aday ismin belirlenememesine ilişkin soru üzerine de İmamoğlu, “Bütün siyasi partilerin çalışmalarını duyuyoruz. İstanbul'da, belli ki çoklu bir adaylar yarışı olacak farklı siyasi partilerin. Umarım o fikirlerin daha iyi tartılıp ölçülebildiği, bilgi alma ortamlarının varlığıyla daha güçlü bir demokrasi şölenine dönüştüğü bir İstanbul seçimini yaşarız. ” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı