İSTANBUL (AA) - İş Bankası, startuplara özel "Maximiles Business Startup Kredi Kartı"nı hayata geçirdi.

İş Bankası açıklamasına göre, Türkiye'de ilk startup şube konseptini hayata geçiren İş Bankası, dünyada da ilk kez ücretsiz bulut kullanım hakkı sunan kredi kartını duyurdu.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, startupların hayatını kolaylaştırmak ve işlerine odaklanarak hem büyümelerinin hem de katma değer yaratmalarının önünü açmak için yeni ürün ve hizmetler geliştirdiklerini belirtti.

Maximiles Business Startup Kredi Kartı'nın dünyada örneği olmayan bir ürün olduğunu belirten Aran, "Yaptığımız araştırmalara göre, startuplara en yüksek maliyeti yaratan kalemin teknoloji harcamaları olduğunu gördük. Buna özel bir avantaj sağlamak istedik ve dünyada en çok tercih edilen bulut işletim sistemi AWS ile özel bir anlaşma yaptık. Bu sayede dünyada AWS ücretsiz bulut kredisi erişimi sunan ilk kredi kartını girişimcilerimizle buluşturduk." ifadelerini kullandı.

AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın da "Türkiye'deki startupları büyüme yolculuklarında desteklemeye devam etmek istiyoruz. Bu doğrultuda İş Bankası ile yaptığımız işbirliğinin startupların hayatını kolaylaştırmaya ve büyüme potansiyellerine daha hızlı ulaşmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz." görüşünü bildirdi.

- Startuplara sağlanan avantajlar

AWS işbirliği ile ücretsiz bulut kredisine erişim, dünyada ilk olarak söz konusu kart ile sunuluyor. Maximiles Startup Business Kart ile AWS bulut sistemlerinde ayrıcalıklı olacak İş Bankası müşterisi startuplar, ilk aşamada yalnızca İstanbul, İzmir ve Ankara'da yer alan Girişimcilik Şubeleri aracılığı ile bu karta başvurabilecek.

Maximiles Business Startup Kredi Kartı'na sahip startuplar henüz kullanmamışlarsa AWS'in ücretsiz bulut hizmetinden yararlanabilecek. Bu hakkın sona ermesinden sonra ise AWS fatura ödemelerini kartla indirimli olarak gerçekleştirebilecek.

Girişimciler, Maximiles Business Startup Kredi Kartı ile aynı zamanda Maximiles'ın ayrıcalıklı dünyasına da dahil olurken harcamalarından mil ve puan kazanacak, üye işyerlerindeki taksit ve özel fırsatlardan da yararlanabilecek.

Harcama ayrıcalıklarına dönük iş ortaklıklarından ilki İş Bankası ile AWS'in Türkiye çözüm ortağı Commencis tarafından birlikte hayata geçirilmiş oldu.

Girişimcilik Şubeleri aracılığıyla bugüne kadar ülke girişimcilik ekosisteminin yüzde 15'ine ulaşan banka, bu müşterilerine 200 milyon lirayı aşkın finansman kaynağı sağladı.

İş Bankası, AWS ile yapılan işbirliğinin yanı sıra yakında farklı iş ortaklarıyla yine girişimcilerin hayatında yer tutan harcama kalemlerinde ayrıcalıklar sunmayı ve dönemsel kampanyalarla startupların özellikle yurt dışı kaynaklı harcamalarında kolaylıklar sağlamayı amaçlıyor.