Konya’da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Büyükelçi Meyer, misafirperverliği için Başkan Altay’a teşekkür etti.

Konya’ya daha önce de geldiğini ancak bu kez Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin büyükelçileriyle birlikte geldiğini anımsatan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, “Şeb-i Arus törenlerini izledik. Çok güzeldi gerçekten. Aynı zamanda birlikte yaptığımız çalışmalar için de teşekkür etmek isterim. Çevre alanında, kültür mirasının korunması alanında birlikte çalışıyoruz.” diye konuştu.

UCLG Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Meyer’e ve Avrupa Birliği’nin tüm büyükelçilerine çok teşekkür ediyorum. Dün, Şeb-i Arus vesilesiyle şehrimizde bulundular. Bugün de hem Sayın Valimizi hem bizi ziyaret ettiler. Tüm büyükelçilerimize teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği ile özellikle çevre ve iklim değişikliği konusunda çok yoğun bir faaliyet yürütüyoruz. Konya, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek şehirlerden birisi. Bir dahaki ziyaret için kendilerini Çatalhöyük’e davet ettim. Orada kendilerini ağırlamayı arzu ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı