Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Antakya Defne Kitaplığı hizmete girdi. TYS'de Başkanı Adnan Özyalçıner'i temsilen TSY'de İkinci Başkanı Mustafa Köz ile birlikte bir grup usta yazar Hatay'a geldi.

Antakya Defne Kitaplığı'nın açılış töreninde bir konuşma yapan TSY'de Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, yakın zamanda kültür ve sanatın nabzının burada atacağını ifade ederek, "Dayanışma ile kentin çok kültürlü yüzünü yeniden var edeceğiz" diye konuştu.

TYS İkinci Başkanı Mustafa Köz konuşmasında "Acınız acımızdır. Deprem felaketi ile Hatay büyük bir yara aldı. Bu yara öykü, şiir, roman, kültür, sanat ile onarılır. Biz aydınlara büyük görev düşüyor. TSY'de olarak bizler Hatay'da kültür ve sanatın yeniden hayat bulması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Etkinlikte, yazarlar yetişkinler ve çocuklar ile sohbet ederek, imzalı kitaplar hediye etti ayrıca İstanbul'dan getirdikleri kıyafetler ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Bölge halkının katılımı ile açılışı yapılan Antakya Defne Kitaplığı bağışlanan yüzlerce kitap ile bir konteyner içinde hizmet vermeye başladı. Kitaplık hergün 11.00 ile 13.00 saatleri arasında hizmet verecek ve kitaplıkta Hataylı yazar Acibe Sıkar sorumlu olarak görev yapacak.

Hibya Haber Ajansı