Çin Deprem Ağları Merkezi, depremin saat 11:59'da (TSİ 19:00) Gansu eyaleti ve komşu Qinghai eyaletinde 10 km derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

Bu depremi saatler sonra komşu Sincan'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki ikinci bir deprem izledi. Acil durum çalışanları Gansu ve Qinghai'de arama kurtarma çalışmaları yürütüyor.

Devlet yayın kuruluşu CCTV'ye göre deprem 4.700'den fazla evin yanı sıra ana yollara da zarar verdi ve elektrik ve iletişim hatlarını devre dışı bıraktı. Su tedarik hatlarının da etkilendiği bildirildi.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet başkanı Xi Jinping, yaptığı açıklamada, "Arama ve kurtarma çalışmalarının yürütülmesi, yaralıların zamanında tedavi edilmesi ve can kayıplarının en aza indirilmesi için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini" söyledi.

Eyalet acil durum yönetim departmanı sözcüsü Han Shujun, Gansu'da yaklaşık 105 kişinin öldüğünün doğrulandığını ve 16'sı kritik durumda olmak üzere 397 kişinin yaralandığını söyledi. Açıklanan verilere göre göre Qinghai'de de 11 kişi öldü ve en az 140 kişi yaralandı.

Hibya Haber Ajansı