Sınıf ortamı, etüt salonu, bilgisayarlı çalışma odaları ve dinlenme alanlarıyla gençlere birinci sınıf ücretsiz eğitim imkânı sunan Eyyübiye Belediyesi’ne teşekkür eden gençler, “Burası olmasaydı üniversite sınavlarına hazırlanmamız imkânsız gibiydi. Hem aile bütçelerimiz bunun için yeterli değil hem de evde ders çalışma şansımız yok. Burası sayesinde sabah sekizden, akşama kadar derslerimize motive olabiliyoruz” diye konuştular.

 

Etüt saatleri dışında sınıf ortamındaki derslerden de büyük fayda gördüklerini dile getiren gençler, “Öğretmenlerimiz çok ilgililer. Anlamadığımız, takıldığımız konularda sonuna kadar bize destek veriyorlar. Böyle bir imkân, özel dershanelerin bile çoğunda yok” dediler.

 

Eyyübiye Belediyesi Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi’nde ders saatleri dışındaki tüm zamanlarını da arkadaşlarıyla birlikte sınavlara hazırlanarak geçiren gençler, hem oldukça konforlu bir alanda eğitimlerini ilerletiyor hem de sosyalleşme fırsatı yakalıyorlar.

 

Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi, Yenice Sınav Hazırlık Merkezi, Süleymanşah Gençlik Merkezi ve kitap otaklarında yaklaşık 2000 gencin sınavlara hazırlanmasını sağlayan Eyyübiye Belediyesi, önümüzdeki dönemde dört yeni kitap otağı ile iki yeni sınav hazırlık merkezini daha ilçede yaşayan gençlerin hizmetine sunmayı planlıyor.