Tunç, TV, sinema sektöründe uzun süre görülmemesi ve ATV’den ayrılmasının nedenini şöyle açıkladı:

“ATV el değiştirdiği için biz de tabii ki Atatürk gençler olduğumuz ve Atatürk’ün yolundan giden programlar yaptığımız için bizim programlarımız, yani mantalitemiz tutmadı. Kovuldum, ondan sonra Bulgaristan gittim ve orada yaşamaya başladım. Bulgaristan’a 14 yıl önce gittiğimde ne yapabilirim diye düşündüm, çünkü Türkiye’de artık televizyon hayatım bitmişti. Bulgaristan’da Türk elektrikli ev aletlerini pazarlamaya çalıştım, çok zorlandım çünkü bir Türk malını kabul ettirmek çok zor. İşte kalitesi, sağlamlığı falan 4 yılım bunlarla geçti. Ondan sonra yavaş yavaş başladık, şu anda büyük marketlere Türkiye’deki belirli markaların elektrikli ev aletlerinin dağıtımını yapıyorum.”

Bulgaristan ile Türkiye'yi karşılaştıran Tunç, ''Bir kere Bulgaristan’daki halk okuyor, bu önemli. Ben özellikle alışveriş yaptığım bakkala sabah bakıyorum, gazete standında gazete kalmıyor. Herkes gazete alıyor, otobüs ya da başka yerlerde gazete okuyor. Biz ne yazık ki okumuyoruz. Kültür olarak bizden daha iyi durumdalar. Çocuğunuzu okula göndermezseniz, polis kapınıza gelip, çocuğunuz niye okula gitmiyor diye soruyor. Biz milliyetçiyiz ya onlar çok ağır milliyetçi, ülkelerini çok seviyorlar, çok temiz tutuyorlar.'' dedi.

Tunç, 14 yıl önce Bulgaristan’ın Türkiye’den çok geri bir ülke olduğunu ancak durumun değiştiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

''Bulgaristan’a 14 yıl önce gittiğimde, 100 TL veriyordum 110 leva alıyordum. Şu anda 100 TL veriyorsunuz ve 6 leva alıyorsunuz. Ekonomide çok aştılar. Para olarak Bulgar Levası çok yükseldi. Ekonomi iyi durumda. Her şey sabit, ekmeğin fiyatı bile aynı.” 

Biz siyasi ahlakı kaybettik

Akın Tunç, ülke gündemine dair de görüşlerini aktardı.

''Biz siyasi ahlakı kaybettik.'' ifadesini kullanan Tunç, şunları söyledi:

''Siyasi ahlak kaybolduğu zaman ülkenin gündemi bu halde olur. Bu konuda başka bir şey söylemeye gerek yok. Evvelsi gün mecliste kalp krizi geçirerek bir milletvekili öldü. Yere yığılırken oradan başka bir milletvekilinin tutup da 'Allah’ın gazabı budur' demesi bizim siyasi ahlakı kaybetmemizi gösteriyor. Bu futbol maçındaki saldırı, bir çok yerde siyasi politik gibi değerlendirildi. Ben de sayfamda yazdım. Bu ne bir siyasi bir problem ne de ahlaki bir problem. Koskoca 113 yıllık bir kulüp başkanını seçerken hiç mi seceresine bakmaz. Oradaki üyeler oy verirken hiç mi seceresine bakmaz. Biz siyasi ahlakı kaybettik, ülkenin de durumu bu zaten.''

Tunç, Avrupa’daki aile yapısına ilişkin ise şunları kaydetti:

''Benim eşim Hristiyan, Bulgar. Ayın 24’ü Bulgaristan’da Noel’dir. Ayın 24’ünde Bulgaristan’da herkes ailesiyle birliktedir. Restoranlar kapalıdır. Herkes ailesiyle evde masada oturup, Noel'i kutlar. Ayın 31’inde dışarı çıkarlar. Biz diyoruz ki onlar gavur. Gavurun anlamını ben hala anlamış değilim, çözmeye çalışıyorum ama anlayamıyorum. Bizim de Allah'ımız bir, onların da Allah’ı bir. Hepimizin bir dini var. O yüzden gavur kelimesini hala anlamış değilim. Bulgar aileler dinlerine çok düşkünler. Aile yapıları çok önemli, birbirlerine çok bağlılar. Biz Türk örf, adet, geleneklerimizi kaybettiğimiz sürece ülkemizi kaybederiz. Gavur örneğini verdim, çünkü o kadar çok geçiyor ki ben eşimle haberleri seyrederken bu kelime geçtiği zaman eşime karşı yüzüm kızarıyor. O da bana diyor ki biz bir Allah'a inanıyoruz neden gavur olalım.''

Hibya Haber Ajansı