Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in özel elçisi Şöhret Zakir, hayatını kaybeden Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah için dün taziye ziyaretinde bulundu ve yeni Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah tarafından kabul edildi.

Aynı zamanda Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Şöhret Zakir görüşmede, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in özel elçisi olarak, Çin hükümeti ve halkı adına, Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın vefatı için duydukları büyük üzüntüyü ifade etti ve Kuveyt hükümeti, halkı ve Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın yakınlarına baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah’ın hayattayken halkın büyük sevgisini kazandığını, Çin-Kuveyt dostluğu ile ikili ilişkilerin gelişmesini hızlandırmak için büyük çaba sarfettiğini anımsatan Şöhret Zakir, “Çin, Kuveyt’le olan ilişkilere büyük önem veriyor. Cumhurbaşkanı Xi Jinping, size Kuveyt’in yeni emiri olmanız vesilesiyle kutlama mesajı gönderdi. Aralık 2022’de  ve bu yılın eylül ayında, Cumhurbaşkanı Xi sizinle iki defa görüşme gerçekleştirerek, yeni dönemde Çin-Kuveyt ilişkilerinin gelişmesine yön verdi. Çin, Kuveyt’le beraber, ikili stratejik ortaklık ilişkisinde sürekli ilerlemeler kaydedilmesini sağlamak için çalışmaya hazır.” dedi.

Şeyh Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Çin’le beraber iki ülke arasında bütün alanlardaki iş birliğini derinleştirerek, ikili ilişkileri sürekli yeni seviyelere taşımak için çaba harcamaya istekli olduklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı