Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu çocuk kitapları yazarı Nehir Aydın Gökduman oldu. 

“Yazarlık, sevdiğim insanlara mektup yazmak kadar güzel” 

Yazarlık serüvenini merak eden çocuklara güzel bir anlatım gerçekleştiren Gökduman, “Yazarlık, sevdiğim insanlara mektup yazmak gibi güzel. Kimi kitaplarımı birkaç günde yazarken, ciddi uğraş ve araştırma gerektiren kitaplarımı bir yılda bile yazdığım oluyor. Ancak şu bilinmeli ki, iyi kitaplar her zaman kalıcıdır.” ifadelerini kullandı.

Söyleşi devam ederken gençlere özel tavsiyeler vermeyi ihmal etmeyen Gökduman, çocuklara; “Kısa kısa hikaye ve denemeler yazın. Günlük tutun. Hatta şiirlerle başlayın yazmaya. Yazdıklarınızı çevrenizdeki büyüklerinizle hatta öğretmenlerinizle paylaşın. Bu sizin yazma becerinize büyük katkı sunacak.” tavsiyesinde bulundu. 

Çocuklardan gelen “Siz nereden ilham alıyorsunuz?” sorusuna, Gökduman şöyle yanıtladı:

“Hayattaki her şey görmeyi bilen, hisseden kişiler için ilham! Mesela ben seyahatlerimden çok ilham alırım. Gittiğim şehrin sokaklarında kaybolmayı çok severim. Kitaplarıma kendi yaşanmışlıklarımdan çok şey vardır. Bana bir ilham gelse de yazsam diye düşünmem. Bilgisayarımı açar ekranın önünde belki 20 dakika beklerim. Sonradan da açılır ve yazmaya başlarım. Belli bir disiplin içinde yazmak çok önemli. Yazarlık zaman ve emek isteyen bir iş.” 

Yazar Gökduman, söyleşinin ardından “Masal Kaçkını”  isimli kitabını Bilgi Evi Üyeleri için imzaladı.

 

Hibya Haber Ajansı