Bakan Tunç’un konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Hukuk fakültesi eğitimini önemsiyoruz. Özellikle hukuk fakültelerinde pratiğe dönük bu çalışmalara ağırlık verilmesinin de faydalı olacağına inanıyoruz.

Kazayla ilgili olarak yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Görüntüyle ilgili adli tıptan rapor gelmişti. Şimdi bu görüntü eşliğinde yeni bir rapor düzenlenmesi noktasında ek rapor için dosya adli tıp kurumuna gönderildi. Adli tıp kurumundan ek rapor bekliyoruz. Ona göre Cumhuriyet savcılığımız kusur durumu tespit edildiği anda hızlı bir şekilde iddianame sürecini tamamlayacaktır. Yargı süreci devam edecektir.

Vatandaşımızın hakkı, hukuku, onu korumak çok önemli bizim için. O nedenle başından beri bu konuya duyarlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Yargıyla ilgili yorumlar yaparken kesin hükümden kaçınmamız gerekiyor. Hep beraber adli tıp kurumunun raporunu bekleyelim.

Kirayla ilgili Borç Kanunumuza eklenen geçici maddeyle yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bu bir yıl daha uzatılmıştı. Kira sözleşmeleri, kira davalarıyla ilgili olarak bizim başlattığımız önemli bir uygulama var. O da arabuluculuk sistemi. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında zorunlu arabuluculuğu başlatmıştık. Vatandaşlarımız dava açmadan önce arabulucuya başvurma zorunluluğu getirmiştik. Bunun başarıyla sürdüğünü görüyoruz. Bugüne kadar arabuluculara kira davalarıyla ilgili olarak toplamda 76 bin başvuru yapıldı. 76 bin başvurudan 32 bini anlaşmayla sonuçlandı. 13 bini davaya intikal etti.”

Hibya Haber Ajansı