ÜNLÜ & Co’nun hedeflerine ulaşmadaki en büyük gücünün insan kaynağı olduğunu anlatan ÜNLÜ & Co İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Yönetici Direktörü Elif Özer, “İş dünyasında daha proaktif, insan odaklı, stratejik ve potansiyele dayalı uygulamalar öne çıkıyor. Çalışma modellerinden iş yapış şekillerine kadar her aşamada değişiklik gösteren trendlere uyum sağlayan İK ekipleri ve liderler geleceği şekillendirirken kilit rol oynayacaklar” diye konuştu.

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, 2023 yılını ödüllerle tamamlıyor. İkinci kez en beğenilen 50 CHRO arasında yer alan ÜNLÜ & Co İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetici Direktörü Elif Özer, Altın Lider ödülünün sahibi oldu. Elif Özer, şirketlerin işveren markalarını güçlendirerek en iyi yetenekleri çekmelerini, onlarla etkileşim kurmalarını ve en iyi yetenekleri işe almalarını sağlayan toptalent.co tarafından gerçekleştirilen Top CHRO 2023 ödül programında da İnsan Kaynakları alanındaki başarılarıyla listelenerek ödül almaya hak kazandı.

‘İK ekipleri ve liderler geleceği şekillendirirken kilit rol oynayacaklar’

Ödüller ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan ÜNLÜ & Co İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetici Direktörü Elif Özer, yaptığı açıklamada, “İki sene üst üste en beğenilen 50 CHRO arasında yer aldığımız ve Top CHRO sıralamasına girerek ödüle layık görüldüğümüz için çok gururluyuz. ÜNLÜ & Co olarak finansal hizmetlerde bilgi teknolojilerini kullanarak geniş tecrübemiz ve farklılaştırılmış işkollarımız ile müşterilerimize dünya standartlarında hizmet sunuyoruz. Dijitalleşmenin hızla arttığı finans sektöründe yeni finansal hizmet ve ürünler geliştiren ve bu ürünleri geniş kitlelere kullanma imkânı sağlayan şirketler öne çıkıyor. Dijitalleşme, insan kaynakları uygulama ve süreçlerine de damgasını vururken; iş dünyasında daha proaktif, insan odaklı, stratejik ve potansiyele dayalı uygulamalar önem kazanıyor. Çalışma modellerinden iş yapış şekillerine kadar her aşamada değişiklik gösteren trendlere uyum sağlayan İK ekipleri ve liderler geleceği şekillendirirken kilit rol oynayacaklar. Çalışanlarımız ve geleceğimiz için yaptığımız yatırımları taçlandıracak projeler geliştirmek bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. İnsan odaklı projelerimizi teknolojik alt yapımızla geliştirmeye devam edeceğiz. Şirketlerin en önemli sermayesinin insan kaynağı olduğu unutulmamalıdır” dedi.

ÜNLÜ & Co Hakkında

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 130 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 419 milyon TL’lik yatırım ile 4,4 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Eylül 2023 itibarıyla 22,2 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 8,2 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Ödüllerimizden

21. Altın Pusula Halka İlişkiler Ödülleri- Finansal Hizmetler ve Yatırımcı İlişkileri Ödülü-Piapiri

Euromoney

Market Leaders 2022- Investment Banking/ Yatırım Bankacılığı-Türkiye Pazar Lideri

Awards for Excellence 2016 / 2019 - Türkiye’nin En İyi Yatırım Bankası

Awards for Excellence 2015 - Yılın En İyi Birleşme ve Satın Alma Danışmanı

EMEA Finance

Europe Banking Awards 2022-Europe “Corporate Social Responsibility”, “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, “Best Debt House-Turkey” Ödülleri

Achievement Awards 2022- Best M&A House-CEE Ödülü

Europe Banking Awards 2021 – “Best M&A House-Turkey”, “Best Investment Bank-in Turkey”, CEE/ CIS Bölgeleri “Financial Inclusion” Ödülleri

Europe Banking Awards 2020 - Türkiye’nin En İyi Birleşme & Satın Alma Şirketi Ödülü

Mergermarket

Avrupa M&A Ödülleri- Türkiye’de Yılın Birleşme ve Satın Alma Finansal Danışmanı

BV Awards

2022, 2021, 2020 – “Best Invesment Research Team-Turkey/ Türkiye- En İyi Araştırma Ekibi”

12th & 13th M&A Atlas Awards- Yılın Küresel Birleşme & Satınalma İşlemi- Gelişmekte Olan Ülkeler Yılın Yatırım Bankası

 

TSPB Sermaye Piyasaları Ödülleri

Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2020

Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2019

Toplumsal Değer Projesi (ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi) -2019

www.unluco.com

www.unlumenkul.com

www.piapiri.com

  

Hibya Haber Ajansı