Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların sosyalleşmesi için düzenlediği Baba-Oğul Kampı’nın ardından kız çocuklarına yönelik Anne-Kız Kampı gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, gençler ve çocuklar için “Konya Modeli Belediyecilik” anlayışıyla her alanda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Bu kapsamda hayata geçirilen projelerden Baba-Oğul ve Anne-Kız Kamplarının da değerli olduğunu belirten Başkan Altay, şunları kaydetti:

“Ağustos ayında düzenlediğimiz Baba-Oğul Kampı’nın ardından Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz Anne-Kız Kampı’mız da coşkuyla tamamlandı. 118 ailenin yer aldığı Beyşehir ve Taşkent ilçelerimizdeki kamp alanlarımızda anneler ve kızları, 2 gece 3 gün birlikte eğlenceli zaman geçirdi.”

Anne ve kızları çeşitli etkinlikler yaptı

Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları kapsamında Beyşehir kamp merkezinde 58, Taşkent kamp merkezinde 60 anne ile kızı 2 gece 3 gündüz misafir edildi.

Sabah sporu ve yürüyüşü ile güne başlayan anneler, alanında uzman kadın liderler eşliğinde geleneksel sokak oyunları, ahşap boyama, voleybol, basketbol, okçuluk, paintball, doğal parfüm ve diş macunu yapımı, bileklik örme, hama boncuğu kodlaması, kanaviçe işlemesi, bilgi yarışması gibi etkinliklere kızlarıyla birlikte katıldı.

Hibya Haber Ajansı