İSTANBUL (AA) - Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, "2022 yılında gerçekleştirdiğimiz önemli projelerden biri de Libya’da hastane açılışıydı. Bir hastane ile yetinmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Karanfil Group'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Murtaza Karanfil, 2022 yılına dair genel bir değerlendirmede bulunarak 2023 yılından beklentilerini açıkladı.

Karanfil Group’un 2022 yılında hayata geçirdiği projelerden memnun kaldığını dile getiren Karanfil, şirket, 2022 yılında Libya’ya yaptığı ihracatta pozitif bir görüntü sergilediklerini belirtti.

Karanfil, şunları kaydetti:

" Libya’da maalesef yıl içerisinde görmeyi arzu etmediğimiz siyasi gelişmeler oldu. Dolayısıyla işlerde bir süre aksama durumu meydana geldi. Her ne kadar hedeflediğimiz rakamlara ulaşamasak da genel performanstan memnunuz. 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz önemli projelerden biri de Libya’da hastane açılışıydı.

Bir hastane ile yetinmeyeceğiz. İlk hastaneyi açmak zordur. Yani doktor, hemşire arkadaşları buradan Libya’ya götürmek zordu. İlk aşamalar hep zordur zaten. Biz Libya’da sadece ilk Türk hastanesini açmadık, sağlık sektöründe Türkiye için de yolu açmış olduk. Kendi açımızdan da burada her türlü işbirliğine açık olduğumuzu gösterdik.

Hastane özelinde şu ana kadar Libya’dan 15’e yakın iş teklifi aldık. Yeni bir hastaneyiz, önümüzü görmek istiyoruz. Dolayısıyla, daha sonra değerlendirmek üzere şimdilik bu teklifleri bekletiyoruz. Burada sadece Karanfil Group’a özgü değil, Türkiye adına da bir tecrübe kazanılacak. Misurata ile sınırlı kalmayı istemiyoruz. Nerede ihtiyaç varsa oralara hastane kurmayı ve bu alanda genişlemeyi düşünüyoruz."

Karanfil Group’un sosyal sorumluluk çalışmalarına ve 2023 yılı planlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Karanfil, istikrarlı bir Libya’da çok daha iyi işlere imza atacaklarını belirtti.

Misurata'nın en büyük ve en kadim spor kulübü ile ana sponsorluk anlaşması yaptıklarını belirten Karanfil, "Libyalılar futbola yatkındır, izlemeyi severler. Swehyl Spor Kulübü’nün burada voleybol şampiyonluğu da var. Önemli bir takım. Kulüp başkanıyla da kadim bir dostluğumuz var. Libya’da ve Türkiye’de sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde yer almaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Karanfil, "2023 yılında daha istikrarlı bir Libya’da, bizler de çok daha iyi işler yaparız. Ticari ilişkilerimizin petrokimya sektöründe gelişeceğine inanıyoruz. Bu planları da inşallah 2023’te hayata geçireceğiz. 2023 yılı için beklentilerim iyi yönde." değerlendirmesinde bulundu.