İSTANBUL (AA) - Emlak Katılım, kullanıcılardan ilgi gören “Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı” çalışmasına yeni özellikler kazandırarak, müşterilerin mobil şube üzerinden hesap açılış işlemlerini ve sektör tercihlerini kolaylıkla yapmalarını sağlıyor.

Emlak Katılım'dan yapılan açıklamaya göre, müşteri ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünler geliştiren Emlak Katılım, sektörde öncü ürünlerle hizmet kalitesini geliştirmeye devam ediyor. Dijital altyapısına yaptığı önemli yatırımlarla öne çıkan Emlak Katılım, vizyoner projelerini teknoloji ile destekliyor.

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan "Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı" için müşteriler artık şubeye gitmeden mobil şube üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı açmak isteyen, ancak Emlak Katılım müşterisi olmayanlar da şubeye gitmeden bulundukları yerden görüntülü görüşme yaparak anında bankanın müşterisi olup sonrasında mobil şube üzerinden “Proje Tercihli Özel Fon Havuzu Katılma Hesabı”nı açabilecek.

Ürün ve hizmetlerini dijital kanallar üzerinden ulaşılabilir hale getiren banka, bu ürünü ile tasarruf sahibi müşterilerine finansman olarak kaynak sağlamak istedikleri sektörü tercih etme imkânını sunuyor. En fazla 3 aylık vade ile kullandırılacak olan bankanın bu yeni ürünü, vade uyumlu olmasının yanı sıra kur koruma desteği de sağlıyor.

Müşterinin tercih ettiği sektörden gelen bir finansman talebi olmaması halinde ise bankanın belirleyeceği sektör ve vadede finansman kullandırımı yapılabiliyor. Sektörler; toptan ve perakende ticaret, imalat, inşaat, ulaştırma ve depolama, enerji, madencilik, kamu yönetimi ve savunma sanayi, sağlık sektörü, tarım ve ormancılık sektörü, eğitim sektörü olarak belirlendi.

- Kur koruma desteği ile de hesap açılabiliyor

Proje Tercihli Özel Fon Havuzu ürünü ile aynı zamanda birikimler, kurdaki dalgalanmalara karşı da koruma altına alınabiliyor. Proje Tercihli Özel Cari Hesap; Türk lirası, Amerikan doları, avro, İngiliz sterlini ve gram altın cinsinden açılabiliyor.

Gerçek kişi müşteriler de Türk lirası birikimleri ile açtıracakları hesapları kur korumalı hesap statüsünde açabiliyor. Tüzel müşteriler ise TCMB tarafından belirlenen şartları sağlaması durumunda döviz ve altın bakiyelerinin TL’ye dönüştürülmesi suretiyle bu destekten yararlanabiliyor.

Bireysel veya tüzel müşteriler bankaya doğrudan getirecekleri altınlarını veya KADSİS aracılığı ile anlaşmalı kuyumculara teslim ettikleri ziynet altınlarını banka hesaplarına yatırarak fiziki altından TL’ye kur korumalı hesaplarını açabiliyor. Açılacak olan fiziki altından TL’ye kur korumalı bu hesaplar Proje Tercihli Özel Fon Havuzları ile eşleştirilebiliyor.