Depremlerin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade eden Şahin, bu doğal afetin neden olabileceği zararları en aza indirmek adına alınabilecek tedbirlerin önemine vurgu yaptı.

Şahin konuşmasında, depreme engel olmanın mümkün olmadığını ancak zararları en aza indirmek için şehircilik anlayışının gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, özellikle şehirlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem gerçeği karşısında alınması gereken tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Şahin, barınma hakkının temel bir insan hakkı olduğunu vurgulayarak, Anayasa tarafından güvence altına alınmış olmasına rağmen konut sorununun bir türlü çözülemediğini öne sürdü.

İstanbul'un depreme hazırlık konusundaki eksikliklerine de odaklanan Şahin, ‘İstanbul Depremi’nin bir Türkiye depremi olarak nitelendirilmesinin altını çizdi.

Şahin, İstanbul'un depreme hazırlık sürecinde atılan adımların yetersiz olduğunu söyleyerek, özellikle son çıkan kanunun İstanbul'u dönüştürmek için yeterli olmadığını dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı