ARCLK… 28 Ekim 2016 tarihli özel durum açıklaması ile duyurulan ve 31 Aralık 2023'e kadar geçerliliği olan; Şirketin %45, ana ortağı Koç Holding A.Ş.'nin %5 oranında pay sahibi olduğu müşterek yönetime tabi ortaklık Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Arçelik-LG) yönetimi ve faaliyetlerini düzenleyen Ortaklık Sözleşmesi'nin, 31.12.2024 tarihine kadar geçerli olacak şekilde bir (1) yıl süreyle uzatılmasına karar verilmiştir.

GLCVY… Şirket, Fibabanka A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 19/12/2023 tarihinde satışa çıkarılan toplamda 69,49 milyon TL anaparaya sahip ticari portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 15 varlık yönetim şirketi katılmıştır. İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.

GESAN… Şirket, RÖNESANS ENERJİ ÜRETİM İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş.'nin iştiraki AŞİYAN ENERJİ ÜRETİM İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş. ile Çorum, Sivas ve Malatya şehirlerinde bulunan Rüzgâr Enerjisi Santrallerine ‘'Trafo Merkezi Yapımı ve Elektrifikasyon İşleri'' için anlaşmaya varmıştır. İşlerin anlaşma bedeli toplamı 13.389.765 -USD'dir. (Onüçmilyonüçyüzseksendokuzbinyediyüzatmışbeş, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile işlerin anlaşma bedeli toplamı 389.374.365, -TL'dir.)

EGEEN… İstanbul Portföy Bayraktar Serbest Özel Fon'una katılım tutarının kamuya ayrıca açıklanacağı daha önceki açıklamalarda kamuya duyurulmuştu. Yönetim Kurulunun 19.12.2023 tarihli kararı ile Fon 'a 30.000.000-TL ile katılım sağlanması kararlaştırılmıştır.

MERCN… Bu yıl üçüncüsü düzenlenen RDCONF Uluslararası Dizayn, Araştırma ve Geliştirme Konferansında, Mercan Kimya Arge Merkezi tarafından gerçekleştirilen 2 farklı projenin sözlü sunumu yapılmıştır.        Türkiye'nin büyük sanayii kuruluşlarının katılım sağladığı ve projelerini sunduğu konferansta, Akademik Konferans Komitesi, 6 farklı kritere göre sunulan projeleri değerlendirmiş ve değerlendirmeleri neticesinde Mercan Kimya Arge Merkezi projesi ile "En İyi Arge Projesi" Birincilik ödülü almıştır.

ORGE… 17.11.2023 tarihli açıklamada, Şirketin, Bursa ilinde inşası devam etmekte olan Bursa Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Projesi'nin Elektrik İşleri'nin yapımına yönelik olarak verdiği 6.121.511 EUR+KDV ve 90.854.642 TL+KDV (17.11.2023 tarihli TCMB döviz kuru ile 281.629.696 TL+KDV) tutarındaki teklife ilişkin İşveren SöğütTaşyapı HRS İnşaatı A.O. ile sözleşme görüşmelerine başlandığı kamuya duyurulmuştu.         Bahsi geçen sözleşme imza süreci 6.954.845 EUR+KDV ve 65.854.642 TL+KDV (Bugün tarihli TCMB döviz kuru ile 287.041.664 TL+KDV) sözleşme bedeli ile tamamlanmıştır. İşin 01.07.2025 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.

POLHO… Bağlı ortaklıklardan Polisan Yapıkim Yapı Kimyasalları A.Ş.'den (Polisan Yapıkim) yapılan bildirime istinaden; Rekabet Kurulu tarafından, yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, bağlı ortaklığımız Polisan Yapıkim'in de aralarında olduğu yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren bazı şirketler nezdinde soruşturma açılmasına karar verildiği Polisan Yapıkim'e tebliğ edilmiştir.                                      Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.

SOKE… Şirketin; Konya İli, Ilgın İlçesi, Göstere Mahallesi, Dede Ardıç Mevkiinde 153.539 m2 alan üzerinde toplam 11.000 kW gücünde Güneş Enerjisi Santrali'nin montaj işlemi tamamlanarak tesis işletmeye hazır hale getirilmiştir. Tesiste elektrik üretiminin başlatılabilmesi amacıyla gerekli kabul süreci için ilgili kurum ve kuruluşlara başvurular yapılmış, izin sürecinin tamamlanması beklenmektedir.

VBTYZ… Şirket VBT Yazılım A.Ş., Türkiye'de yerleşik Bir Özel Banka ile "Ana Sistem Veri Depolama Ürünleri Ek Kapasite ve Kurumsal Sunucu Donanım Ek Yönetim Konsol" temini konusunda anlaşmıştır. Sözleşmenin toplam bedeli 650.000,00 Amerikan Dolarıdır.

YYLGD… Kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating, Şirketin                                                            Uzun vadeli ulusal kurum kredi notunu "AA- (tr)" "Stabil Görünüm"                                                                    Kısa vadeli ulusal kurum kredi notunu 'J1+ (tr)' "Stabil Görünüm" olarak teyit etmiştir.                                       JCR Eurasia Rating, Şirketin                                                                                                                             Uzun vadeli uluslararası yabancı ve yerel para cinsinden not ve görünümlerini "BB / Negatif Görünüm" olarak teyit etmiştir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı