DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ihalesi yapılan Şanlıurfa-Suruç yolunda bugüne kadar neden çalışma başlamadığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sordu.

Her yıl onlarca insanın trafik kazasında öldüğü Şanlıurfa-Suruç yolu için Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar"> DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar meclise soru önergesi verdi. Halk arasında ölüm yolu olarak da bilinen yolun ihalesi 8 Ağustos 2022 yılında yapılmasına rağmen bugüne kadar çalışma yapılmadığı ifade edildi.

Milletvekili Şenyaşar’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemesiyle meclise gönderdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Şanlıurfa-Suruç yolu km:102+600-132+296 kesimi yapım işi ihalesi 08/08/2022 pazartesi günü yapılmış ve 587.107.317,78 TL ihale bedeliyle 1100 günde tamamlanmak üzere AB İş Makinaları Nakliye Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine verilmiştir. 30 kilometrelik yol ile ilgili ihalenin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen söz konusu yol çalışmaları başlatılmamıştır.

Yine Şanlıurfa Suruç (11 Nisan Beldesi) Birecik Yolu ve Birecik Çevre Yolu dahil 82 km’lik yolun sadece 19 km’si bölünmüş yoldur ve geri kalan yol kısmı tek şeritten oluşmaktadır. Bu durum ölümlü ve yaralanmalı kazaların sayısının da artmasına neden olmakta, söz konusu yolun yoğun trafiği düşünüldüğünde can güvenliği ortadan kalkmaktadır.

Bu bağlamda;

Şanlıurfa-Suruç yolu km:102+600-132+296 kesimi yapım işi ihalesinin verilmesinin üzerinden uzun süre geçmesine rağmen çalışmaların başlatılmamış olmasının gerekçesi nedir?

Suruç-Birecik ve Birecik Çevre Yolu projelerinin ölümlü kazalar düşünüldüğünde hala ihalesinin verilmemesinin gerekçesi nedir? Halk arasında ölüm yolu sıfatı taşıyan bir yolun bir an önce yapılması gerekirken bu yolu önceliğe alınmamasının nedenleri nelerdir?

Suruç-Birecik ve Birecik Çevre Yolu projelerine ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Toplam maliyet ne kadardır?”