Air China, İstanbul’a yılbaşından önce yeni bir direkt uçuş hizmeti oluşturuyor. Bu, geçtiğimiz üç ay içinde Çin ana karasından Türkiye istikametinde oluşturulan ikinci yeni bağlantı olacak. Bu çerçevede Air China, Beijing Capital International Airport (PEK) ile İstanbul Havalimanı (IST) arasındaki direkt bağlantı 29 Aralık tarihinde başlayacak. İlgili merciler tarafından sağlanan bilgiye göre, bir Airbus A330-200 bu rotada haftada üç kez uçuş gerçekleştirecek.

Air China’nın bu pazara girişi, 28 Eylül’den bu yana İstanbul’a Shanghai Pudong International Airport’tan (PVG) üç kez uçuş düzenleyen China Eastern Airlines’ı izleyen bir adım. Söz konusu adım, Sky Team üyelerinin, daha sıkı bir işbirliği yolunda Türk Havayolları ile bir anlaşma imzalamasını takiben gerçekleşmiş bulunuyor. 

Yılsonu gelmeden başlayacak olan uçuşlar, Air China’yı Beijing ile İstanbul’u birbirine direkt olarak bağlayan üçüncü şirket konumuna getirecek. Star Alliance partneri Türk Havayolları, Boeing-330ER uçaklarıyla zaten her gün PEK-IST bağlantısını sağlıyor. Öte yandan China Southern Airlines da bu iki destinasyonu, Beijing Daxing Uluslararası Havalimanı ile IST arasında haftada üç A330 çalıştırarak birbirine bağlıyor.  

2024 yılından itibaren Air China, her iki kent arasında gidiş-geliş haftada yaklaşık bin 422 koltuk daha sağlayarak kendi yolcu kapasitesini yüzde 17,7 oranına çıkaracak. Bu bağlamda Türk Havayolları, yüzde 61 ile yolcu kapasitesinin en büyük payına sahipken China Southern de kalan yüzde 21,3 oranını elinde tutuyor. Toplam olarak,  İstanbul ile Beijing arasında iki yönde haftada yaklaşık 8 bin yolcu taşınarak, pandemi öncesi düzey yüzde 22 kadar aşılmış olacak.

Hibya Haber Ajansı