İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul’un kalbi’ olarak nitelediği Fatih ilçesinin Aksaray semtini yeni çehresine kavuşturacak ‘Aksaray Sanat Meydanı ve Zeminaltı Otoparkı’nın temelini attı. 

Temel attıkları noktada eskiden İSKİ Genel Müdürlük binası olduğunu hatırlatan İmamoğlu, Fatih’te gerçekleştirdikleri çalışmaları şu sözlerle anlattı:

“Aksaray Meydanı'yla ilgili ve buranın özellikle Vatan Caddesi'yle, Millet Caddesi'yle ve Ordu Caddesi'yle bağlantılarını birbirine sağlayan muazzam bir sahayı ve burada çevresindeki tarihi eserleri, özellikle camiyi de böyle bütün haşmetiyle ortaya çıkartacak bir usulüyle -inşallah bir sonraki dönemimize az kaldı- orada start verip, muazzam bir görüntüyü İstanbul'un göbeğinde, Aksaray'da İstanbullularla buluşturacağız.”

Ordu Caddesi'nin 1-2 ay içerisinde tamamen bitmiş olacağını bildiren İmamoğlu, ‘’Yine hemen biraz yukarısında, Beyazıt Meydanı'nı çok özenli bir çalışmayla bitirdik. Hemen alt tarafında, Yenikapı'da, özellikle büyük araç trafiğini ortadan kaldırmakla ilgili yaptığımız çalışma aslında sonuçlandı. Orayı taşıyacak bir yeri Alibeyköy'de bulmuştuk. Orada çok güzel bir Lojistik Merkezi bitirdik. Yaklaşık, toplamda 400-450 milyon liralık bir yatırım yaptık. Bu arkadaki o otopark ve otogar keşmekeşi, otobüs, kamyon ve tır keşmekeşi şehir dışına doğru ötelenecek. Ama ne yazık ki bazı ‘engelleme’ diyelim, ‘geciktirme’ diyelim adına, her neyse; ama biz de büyük bir gayret içerisindeyiz.”

Eminönü Meydanı’nın 2-3 ay sonra biteceğine değinen İmamoğlu, ‘’Eminönü-Alibeyköy üzerinde yeniden bu süreci açarken bitirdiğimiz altyapı çalışmaları… İSKİ'nin yağmur suyu tünelleri, yağmur suyu geçişleri, kanalizasyon toplamaları… Vatan Caddesi'nden yine hem Haliç'e hem Marmara'ya… Ki Haliç bölümünün tünel kazısı bitti. İSKİ o işi bitirdi. Şimdi Marmara'ya doğru olan tünel kazısını başlattık.”

Kentin başka noktalarında da ata miraslarına sahip çıktıklarını ve hemen ilçeye yeni meydanlar kazandırma çabasında olduklarını aktaran İmamoğlu, tüm çalışmalarını bereketli bütçe yönetimiyle başardıklarının altını çizdi. Temel atma töreninden, yapımında sona gelinen Ataköy-İkitelli metro hattında deneme sürüşüne gideceği bilgisini katılımcılarla paylaştı.

“Bize eleştiri yapılacak mı? Tabii ki yapılacak” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Yapıcı eleştiriler ya da gerçekten yaptığınız işe dair daha iyiyi yakalamak adına bize sunulan önerileri dinliyor muyuz? Can kulağıyla dinliyoruz. Ama dikkat edin; bize yönelik eleştirilerin tamamı, büyük çoğunluğu, ne yazık ki belediyecilikle ilgisi olmayan, millete tek fayda sağlamayan, vakti geçmiş, uyduruk siyasi yakıştırmalar, geçmişten bugüne defalarca sorgulayıp sorgulayıp, evirip çevirip ortaya koydukları işler.  Bu modanın tutmadığını, bu modanın modası geçmiş bir iş olduğunu, 31 Mart'ta, 16 milyon İstanbullu gösterecek. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz? İş üretecek kadroları kalmadı. Kimse onlarla çalışmak istemiyor. Biz neye güveniyoruz? Milletimizin aklına güveniyoruz, ortak akla güveniyoruz. Onlar neye güveniyor? Bir kişinin aklına güveniyorlar. Kimdir o? Bilmiyorum. Bir kişinin iki dudağın arasından çıkan söze itibar ediyorlar. Biz, 16 milyon insanımıza güveniyoruz.”

Hibya Haber Ajansı