Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Kuşak ve Yol Girişimi’nin yüksek kaliteli gelişiminin önemli bir parçası olan Yeşil İpek Yolu’nun inşasının küresel yeşil ve düşük karbonlu kalkınma eğilimine uygun olduğunu söyledi.

Wang, Yeşil İpek Yolu’nun iklim sorunlarıyla mücadele ve Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'ni uygulamak için çözüm yolları sağladığını kaydetti.

Wang Wenbin, bugün düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtladı. Wang Wenbin, son on yılda Çin’in art arda yurtdışı projelerin çevre yönetimini güçlendirmek, Kuşak ve Yol’un yeşil kalkınmasını teşvik etmek, yeşil enerjide uluslararası iş birliğini ilerletmek ve denizaşırı kömür santrali projelerine son vermek gibi uygulamaları ortaya koyduğunu ifade etti.

Wang Wenbin, geçtiğimiz ay itibarıyla Çin’in 39 ortak ülkeyle 48 iklim değişikliğine ilişkin Güney-Güney iş birliği belgesi imzaladığını ve aralarında Etiyopya, Pakistan, Samoa, Şili ve Mısır'ın da bulunduğu 30'dan fazla ortak ülkeyle 70'ten fazla iklim değişikliği ve uyum projesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı