Nilüfer Belediyesi’nin sağlıklı gıdaya erişimi kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirdiği çok yönlü çalışmaların bir halkası olan Nilüfer Bostan satış noktalarının sayısı artıyor. S.S. Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) bünyesinde oluşturulan Nilüfer Bostan markasıyla sağlıklı ve doğal gıdaları, kentin çeşitli noktalarına ulaştıran Nilüfer Belediyesi, bu satış noktalarına bir yenisini ekledi.

Ekolojik koşullarda üretilen sağlıklı gıdaların yanı sıra yurdun dört bir köşesinden yöresel ve doğal ürünlerin satışının yapıldığı Nilüfer Bostan’ın 29 Ekim Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerindeki yeni şubesi törenle açıldı. 

Nilüfer Belediyesi olarak ekolojik tarımı desteklediklerini, hibrit tohumlarla genetiği değiştirilmiş sebzeler yerine, ata tohumlarıyla üretimi yaygınlaştırmaya çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkan Erdem, “Hiçbir zirai ilaç kullanmadan üretim yapıyoruz ve kendi ürettiğimiz meyveyi, sebzeyi, tahılı kullanarak erişte, salça, reçel gibi başka ürünler üretiyoruz. Bu üretimler, Nilüfer’deki kadın dernekleri tarafından Hasanağa Gıda Merkezi’mizde ve gıda mühendislerimizin denetiminde yani hijyenik koşullarda yapılıyor. Yine Nilüfer Bostan markamızla ürettiğimiz yaklaşık 65 çeşit ürünü, burada satışa sunuyoruz. Nilüfer Bostan satış noktalarında toplam 180 çeşit ürün var.” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi olarak Hatay Samandağ’dan doğrudan üreticiden aldıkları mandalinaları da bir süredir Nilüfer Bostan’da halkla buluşturduklarını söyleyen Başkan Erdem, “Depremin yaralarını sarmaya çalışan Hataylı mandalina üreticisinin ürünlerinin ağaçta kaldığını öğrenince destek verelim dedik. Hemen kooperatif aracılığıyla Samandağ’dan mandalina alımına başladık. Buradan aldığımız mandalinaları Nilüfer Bostan’larda uygun fiyata halkımıza ulaştırdık. Böylece Bursalılar hem doğrudan üreticiden gelen mandalinaya ulaşıyor hem de Hataylı mandalina üreticisine destek oluyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı