İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren tarihi Kemeraltı çarşısını korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yürütülen çalışmaları inceledi.

Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ve sohbet eden Başkan Tunç Soyer, 770 milyon liralık dev yatırımla yeni yüzyılına hazırlanan çarşıyı “İzmir’in mücevheri” olarak nitelendirdi.

“Pırıl pırıl, cıvıl cıvıl bir Kemeraltı yaratacağız”

Kemeraltı’nda çok köklü bir altyapı yatırımı yapmak için yola çıktıklarını söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Kemeraltı İzmir’in tek taşı, mücevheri, pırlantasıdır. Onu pırıl pırıl parlayacağı günlere hazırlamaya çalışıyoruz. 50-60 yıldır dokunulmamış altyapı işine başladık. Bugün son noktalarındayız. Kemeraltı esnafının yüzünü güldürecek ve bir daha sıkıntı yaşatmayacak bir altyapı yatırımını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra biraz da süsleyeceğiz, aydınlatacağız, pırıl pırıl, cıvıl cıvıl bir Kemeraltı yaratacağız. Yılbaşına yetiştirme telaşımız var. Bütün İzmir’i yılbaşını Kemeraltı’nda karşılamaya davet ediyoruz. Bambaşka bir Kemeraltı görecekler.”şeklinde konuştu.

Tarihi çarşıda Başkan Soyer’e yoğun ilgi

Başkan Soyer, ziyaret ettiği dükkanlarda esnafla sohbet etti. Uzun yıllar Kemeraltı’nda benzer bir çalışma görmediklerini dile getiren esnaf, memnuniyetini ifade etti. Ayrıca gezi sırasında Başkan Soyer’i gören İzmirliler de mutluluk duyduklarını aktardı.

Midye yedi, bilet aldı, personeli ziyaret etti

Başkan Soyer, saha mesaisi esnasında bir esnafın ikram ettiği midyenin tadına baktı. Soyer, ayrıca Milli Piyango büfesinden de yeni yıl çekilişi için bilet aldı. İzmirliler Halkın Kasabı dükkanına giren ve alışveriş yapan Başkan Soyer’e olan desteklerini yüksek sesle dile getirdi.

Soyer, ziyaret kapsamında Kemeraltı Zabıta Amirliği’ne de uğrayarak personelle selamlaştı. Taş döşeme çalışmasını yürüten ekiplerle görüşen Soyer, “Elinize emeğinize sağlık. İyi ki varsınız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı