TBMM’de asgari ücrete ilişkin basın toplantısı düzenleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar “Asgari ücret sorununun asıl sebebi, ülkenin asgari demokrasiye, asgari hukuka, asgari adalete mahkum edilmesidir. Özetle, asgari hukuk ve demokrasi= asgari yaşam koşulları ve yoksulluk sonucunu doğurur. Bu da şiddetin, güvensizliğin, huzursuzluğun, usulsüzlüğün, yolsuzluğun katlandığı bir ülke yaratır.” dedi.

Avşar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

‘Bu durum, tam bir cendere, iktidar eliyle sokulan, içinden nasıl çıkacaklarını bilmedikleri bir asgari yaşam cenderesidir’

“Bildiğiniz üzere bütçe görüşmeleri devam ediyor. Şu an biz burada basın toplantımızı gerçekleştirirken Genel Kurul salonunda da Hazine ve Maliye Bakanlığının bütçesi görüşülüyor. Diğer bir yandan asgari ücret görüşmeleri devam ediyor, milletimizin gözü kulağı oradadır. Çünkü ülkenin yarısı asgari ücretli ve büyük bir kısmı da asgari ücretleri ödeyecek taraftır. Yani özel sektördeki iş verendir. Bu durum, tam bir cendere, iktidar eliyle sokulan, içinden nasıl çıkacaklarını bilmedikleri bir asgari yaşam cenderesidir.”

Avşar, asgari ücret sorununun asıl sebebinin, ülkenin asgari demokrasiye, asgari hukuka, asgari adalete mahkum edilmesi olduğunu, bütün bunların asgari düzeyde olduğu bir ülkede pazarın, manavın, giyim-kuşamın, beslenme dahi bütün alışverişlerin de asgari olacağını ve bu asgari durumun ülkeyi şiddete, usulsüzlüğe, yüksek vergilere, yolsuzluğa, yoksulluğa, kayırmacılığa, azami huzursuzluk ve güvensizliğe iteceğini dile getirdi.

‘Asgari hukuk ve demokrasi= asgari yaşam koşulları ve yoksulluk= şiddet, güvensizlik, huzursuzluk, yolsuzluk’

“Asgari hukuk ve demokrasi= asgari yaşam koşulları ve yoksulluk sonucunu doğurur. Bu da şiddetin, güvensizliğin, huzursuzluğun, usulsüzlüğün, yolsuzluğun katlandığı bir ülke yaratır.”

Avşar, meselenin, asgari ücreti arttırma meselesi olmadığını, zaten yapılacak her türlü ücret artışı geçici pansuman olacak ve bir süre sonra etkisini yitireceğini, ama yoksulluk bilmeyen, açlık bilmeyen, ay sonunu getirmek için kredi kartlarını takla attırmayı bilmeyen, kredi çekip kredi kapatmayan, işsizlik görmemiş, para nasıl emekle kazanılır bilmeyen bunu anlayacağını söyledi. 

Sözlerinin sonunda geçen hafta TBMM kürsüsünde rahatsızlanarak aramızdan ayrılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına, sevenlerine ve Saadet camiasına başsağlığı dileyen Avşar, Maraş katliamına değinerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Hibya Haber Ajansı