İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Anaokulları’nın Kiraz şubesi açıldı. Kiraz İZELMAN Anaokulu ve Kreşi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı törenle açıldı.

Atatürk’ün de söylediği gibi fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını kaydeden Soyer, “Bugün ilçemizde yalnızca bir eğitim kurumu açmıyoruz. Dünyamızın içinde bulunduğu krizlere karşı başlattığımız seferberliğimizi bir halka daha büyütüyoruz. Ülkemizi, dünyamızı ancak ve ancak daha çok çocuğumuza nitelikli eğitim sunarak güzelleştirebiliriz." dedi.

Özel gereksinimli çocuklar için çok yakında Gaziemir’de bir anaokulu daha açılacağını ifade eden Başkan Soyer, "İzmir Eğitim Kooperatifi ile ortaklık yaptık. Özel eğitim ihtiyacı duyan pırıl pırıl çocuklarımızın okul öncesi eğitim ihtiyacına cevap veren belediye olacağız. Geliştirdiğimiz bu modelle, İzmir çok yakında yeni bir kooperatif okul modeline kavuşacak." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 5 yıldır İzmir’i demokrasi ilkesiyle yönettiklerini söyleyen Başkan Soyer, “7’den 70’e bütün İzmirlilerin karar mekanizmalarına doğrudan katılabilmeleri için araçlar yaratıyoruz. Bu imkanlar sadece oy verme hakkına sahip hemşerilerimizi değil, sandıkta söz hakkı olmayan çocukları, gençleri ve doğayı da kapsıyor. Çünkü demokrasi sadece sesi çok çıkanlara değil, herkese aittir." ifadelerini kullandı.

2019’da 7 olan İZELMAN Anaokulu sayısı Kiraz Anaokulu’nun açılmasıyla birlikte 15’e çıktı.

Hibya Haber Ajansı