Micron Technology Inc (MU) 

Dün açıkladığı bilançosunda şirketin gelirleri 4.58 milyar dolarlık beklentinin %3.16 üzerinde 4.73 milyar dolar açıklanırken, hisse başına karı da -1.00 dolar üzerinde -0.95 dolar olarak gerçekleşti. Şirket ayrıca 1.05 milyar dolarlık düzeltilmiş işletme zararı beklentisinin altında 955 milyon dolarlık düzeltilmiş işletme zararı bildirmesi şirket hisselerinde bugün alıma neden oluyor. Bu çeyrekte Micron, hisse başına FQ2 zararını 0,28 dolar (7 sent artış ya da düşüş) olarak öngörüyor ve bu da 62 sentlik beklenen kaybın çok üzerinde. İkinci çeyrek gelirinin 5,3 milyar dolar olması beklenirken, piyasa 5,03 milyar dolar bekliyordu. Micron, işletme nakit akışının önceki yılın çeyreğindeki 943 milyon dolardan 1,4 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. Şirket, negatif 333 milyon dolarlık düzeltilmiş serbest nakit akışı sağladı. Çeyreği 9,84 milyar dolar nakit, menkul kıymetler ve kısıtlı nakit ile kapattı. "Micron'un güçlü uygulaması ve fiyatlandırması, beklenenden daha iyi ilk çeyrek mali sonuçlarına yol açtı. Micron'un başkanı ve CEO'su Sanjay Mehrotra, "kayıt endüstrisi TAM'inin 2025 takvimi için öngörülmesiyle iş temellerimizin 2024 boyunca iyileşmesini bekliyoruz" dedi.

HSBC Holdings (HSBA)

Güney Kore'nin mali düzenleyici kurumu, ülkenin Sermaye Piyasası Yasası kapsamında yasaklanan bir uygulama olan açığa satış iddiaları nedeniyle HSBC Holdings plc ve BNP Paribas SA'ya ağır para cezaları isteminde bulunuyor. Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), iki bankacılık devi için en az 10 milyar won (7,67 milyon dolar) tutarında para cezası öneriyor. FSC başkan yardımcısı Kim So-young liderliğindeki beş üyeli komisyon, Çarşamba günü yaptığı toplantıda cezaları tartıştı ancak nihai bir karara varamadı. Ancak cezaların en kısa sürede sonuçlandırılmasını planlıyorlar. Bloomberg kaynakları, nihai miktarın gelecekteki tartışmalarda değişebileceğini söyledi. Hisse olumsuz haber akışına rağmen pozitif görüntüsüyle olumlu bir tablo çizmeye devam ediyor.

Warner Bros. Discovery Inc. (WBD)

CEO'su David Zaslav veParamount GlobalCEO'su Bob Bakish Salı günü bir araya geldi ve birkaç saat boyunca potansiyel bir birleşme hakkında konuştular. Axios'a göre toplantı, şirketlerin birbirini nasıl tamamlayabileceği gibi alanlara odaklandı. Warner Bros. Discovery'nin Paramount'un çocuklara yönelik programlama varlıklarından yararlanma yeteneği ve CBS News ile CNN'in devasa bir küresel haber kaynağında birleşmesi, sinerjinin olası faydaları olarak gösterildi. Potansiyel birleşmenin sektör üzerinde de büyük etkileri olabilir ve haber ve eğlence alanında bir dev yaratabilir. Görüşmeler henüz başlangıç aşamasındayken şirketler, yalnızca Paramount'un biriken borcun ortasında stratejik bir ortak veya alıcıya ihtiyaç duyması nedeniyle değil, aynı zamanda Big Tech'in büyüyen medya varlığı karşısında da birleşme baskısıyla karşı karşıya kalması olarak görülüyor. Birleşmenin Zaslav'ın 2018'de Scripps ile birleşme gibi geçmiş birleşmelere yönelik stratejisini takip edebileceği yönünde spekülasyonlar yapılıyor. Warner Bros. Discovery'nin anlaşmayı değerlendirmek için bankacılarla çalışıldığını bildirildi. Ayrıca Zaslav, Paramount'un ana şirketi Shari Redstone'un sahibi ile de görüştü.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı