İstanbul’da gerçekleştirilen 2. Yerel Yönetimler Zirvesi’nde konuşan Başkan Altay,  küreselleşmeyle birlikte hem yerel gündemlerin küresel arenada gündem oluşturduğu hem de küresel gündemlerin şehirleri etkilediği bir dönemde yaşadıklarını kaydetti. Başkan Altay, "Türkiye son yıllarda yaşanan Rusya-Ukrayna krizinde tahıl koridoruna yapmış olduğu katkı, dünyanın gıda güvenliğiyle ilgili meselelerdeki gösterdiği irade, yine Libya’da, Karabağ’da ortaya koyduğu küresel aktörlük vizyonuna biz de şehirler olarak katkı sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Dünya Belediyeler Birliği olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na (UCLG) başkanlık yapan Altay, UCLG’de özellikle yerel yönetimlerin küresel meselelerde daha fazla söz sahibi olmasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerinin altını çizdi.

 Konya’yı turizm şehri yapmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Altay, '' Biz daha çok misafirimizin hem Konya belediyeciliğini görmesi hem kültürel mirasımızı ziyaret etmesi, hem de Selçuklu‘nun kadim başkentini görmeleri için yoğun bir çaba içindeyiz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı