AVHOL & EGSER – VBTS kapsamında şirket paylarına 19 Ocak’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
BIENY – JCR Eurasia tarafından şirketin kredi notlarının teyit edildiği açıklandı.
BRISA – 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
BMSTL – Şirketin 2.000.000 adet A grubu imtiyazlı paylarını devralan Mustafa Zontur ve 2.000.000 adet A grubu imtiyazlı paylarını devralan Ali Zontur tarafından 24,08 TL pay başına fiyattan gönüllü pay alım teklifinde bulunulmasına ilişkin yapılan başvurunun SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.
CRDFA – 110 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
CVKMD – Şirketin yurt dışında bir firma ile 1,1 milyon dolarlık Maden Cevheri Satışı konusunda anlaşma sağladığı açıklandı.
DMRGD – Şirket paylarının geri alınmasına 10.000.000 adet paya karşılık 140 milyon TL kaynak ayrılmasına karar verildiği açıklandı.
DYOBY – RDCONF – 3. Uluslararası Araştırma-Geliştirme ve Tasarım Konferansı'nda şirketin farklı kategorilerde birincilik ödülleri aldığı açıklandı.
DOFER – Şirket ile yurt içi merkezli iki firma arasında 5,5 milyon TL tutarında sipariş sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
ESCAR – Nora Karakaş tarafından 70.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldığı açıklandı.
GZNMI – İzmir Şubesi’nin tescil edildiği açıklandı.
GLCVY – Şirketin İş Faktoring’in gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan 7,6 milyon TL büyüklüğündeki ticari portföyünün ihalesine en yüksek teklifi vererek  kazandığı açıklandı.
ISCTR – 728 gün vadeli 500 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
ISCTR – 53 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
INVEO – Novel Scala’nın sermayesinin 100.000 TL’den 105.000 TL’ye yükseltilmesine karar verildiği, şirketin sermaye artırımına katılmayacağı açıklandı.
INVEO – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
KLNMA – Şirketin Japon Uluslararası İşbirliği Bankası ile 200 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzaladığı açıklandı.
KBORU – Şirketin Ürdün’de 1,7 milyon euro bedelle HDPE Boru Satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
KONTR – Eti Maden İşletmeleri tarafından düzenlenen Kırka 154 kV Açık Hava Trafo Merkezi ve OG Revizyonu İkmal ihalesine verilen 174,9 milyon TL’lik teklifin en iyi teklif olduğunun açıklanması sonrasında sözleşme imzalandığı açıklandı.
LIDFA – 144 gün vadeli 40 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
MGROS – 5 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
MAALT – Konferans Merkezi'nin yenilenmesi işi kapsamında, Hanımşah Kahraman - Efes Hurdacılık Otel Ekipmanları Ticaret firması ile hurdaların 1,3 milyon TL’ye satışı konusunda sözleşme imzalandığı açıklandı.
MARBL – 2022 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde En Fazla İhracat Gerçekleştiren 4. Firma ödülünü aldığı açıklandı.
MARTI – Pay geri alım programının sonlandırıldığı açıklandı.
MPARK – Pay geri alım programı kapsamında ayrılan kaynağın 750 milyon TL’den 2,1 milyar TL’ye yükseltildiği açıklandı.
NTHOL – Şirket tarafından 2024 yılı içerisinde KKTC, Karadağ ve Bulgaristan'daki yatırımların ve genişleme projelerinin tamamlanması için 100 milyon euro bütçe ayrıldığı açıklandı.
NETAS – Şirketin TTKOM’dan 2,4 milyon dolar tutarında yeni sipariş aldığı açıklandı.
OZKGY – İstanbul  Maltepe’deki konut projesinin Yapı Ruhsatı’nın alındığı açıklandı.
ORGE – Şirket ile JCR Avrasya arasında kredi derecelendirme hizmeti alınmasına yönelik sözleşme imzalandığı açıklandı. 
QNBFB – VBTS kapsamında şirket paylarına 19 Ocak’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.
PRDGS – Novel Scala’nın %5 payının 62.500 dolara satın alındığı açıklandı.
PETKM – Petlim Limancılık’ın sermayesinin 150 milyon TL’den 3,0 milyar TL’ye çıkarılmasına karar verildiği açıklandı.
SNICA – Şirketin 26,7 milyon TL’lik ürün satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
REEDR – S19 Max Pro S Zoom modelinin ürün planlamasının tamamlandığı, Ocak 2024’te satışının hedeflendiği açıklandı.
PLTUR – Şirketin İBB Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan 12 Aylık Personel Taşıması ihalesi işi 519,3 milyon TL teklifin en avantajlı teklif olduğu açıklandı.
PRKME – Şirket bağlı ortaklığı Konya Ilgın ile Avrasya Jeotek Sondaj Mühendislik arasında sondaj çalışması yapılması için sözleşme imzalandığı açıklandı.
RYGYO – Şirketin Erzincan’da 6.332 m2’lik arsayı 40 milyon TL’ye satın alındığı açıklandı.
TATGD – JCR Eurasia tarafından şirketin uzun vadeli ulusal notunun AA (tr)’ye revize edildiği, kısa vadeli ulusal notunun teyit edildiği açıklandı.
TUPRS – 10 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında yapılan başvurunun SPK tarafından onaylandığı açıklandı.
VERUS – Şirketin %100 bağlı ortaklığı Standart Boksit’in sermayesinin 40 milyon TL’den 100 milyon TL’ye artırılmasının tescil edildiği açıklandı.
VBTYZ – Şirketin bir banka ile 370.697 dolar tutarında iş anlaşması sağladığı açıklandı.
ZOREN – 426 gün vadeli 125 milyon TL tutarında tahvil ihraç edildi.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı