İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 69 memur alımı için sınav açtı. Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girerek yeterli puanı alan 325 aday, itfaiye memuru olmak için başvuruda bulundu.

Adaylar önce Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) sözlü sınava katıldı. Kura çekerek soru kitapçıklarını belirleyen adaylara; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler Kanunu, mesleki uygulama ve Anayasa’dan sorular yöneltildi.

Tüm bu süreçler de video çekimi ile kayıt altına alındı. Adaylar daha sonra İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın Toros Eğitim Merkezi’nde bir kilometre koşu, 100 metre engelli koşu, karanlık ve dumanlı odada yön bulma, şınav, mekik çekme, itfaiye aracı ile ambulans kullanma gibi uygulamalı sınavlardan geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, norm kadroda eksik personelle çalıştıklarını, bu nedenle prosedür gereği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 120 kişilik kadro talep ettiklerini ancak bu yıl 50 kişilik kontenjan tanındığını belirtti.

“Dairemiz 850 norm kadro eksiği ile çalışıyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 30 ilçede bulunan 62 istasyonda hizmet verdiğini anımsatan Nurlu, “Ana istasyonların yanı sıra biz bir takım müfrezeler, sezonluk bazı risklere karşı özel bölümler açıyoruz. Küçük sanayi siteleri içerisinde ihtiyaç duyulursa yangınlara hızlı müdahale etme anlamında hızlı hareket birimleri oluşturuyoruz. İtfaiye Dairemiz 850 norm kadro eksiği ile çalışmakta.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı