Egemenlik Evi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in dört bir yanına güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik toplu taşıma hizmetini ulaştırmak için yeni yöntemler geliştirdiklerini belirtti. Soyer, ''İZTAŞIT modelinde olduğu gibi kamu-özel teşebbüs işbirliğiyle yepyeni bir modele imza atıyoruz. İşte İzmir farkı bu. Herkes ‘taşın altına elimi ben de koyayım’ diyebiliyor. Birçok şehirde böyle olmadığı için bazı işler de yürümüyor. Ama İzmir hakikaten bir ortak akıl yaratabilme konusunda çok mahir, çok meziyetli” dedi.

Türkiye’ye örnek olacak”

 ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, “Sizler de sanayiye, sanayiciye kıymet veriyorsunuz. Üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Herkes ciddi emek verdi. Bu ortak projenin sadece İzmir’e değil Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. İtfaiyede de aynı başarıyı sağladık, ESHOT’ta da aynı başarıyı sağladık.” diye konuştu.

“35 milyon TL’lik çevreci yatırım”

İki kurum arasında geliştirilen örnek işbirliği hakkında bilgi veren ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, “ALOSBİ’nin bizden bir talebi olmuştu. Bu talebin ardından arkadaşlarımız hemen gidip gerekli çalışmaları başlattılar. ALOSBİ yönetiminin İBB ile örtüşen vizyoner yapısını yerinde tespit ederek ortak hizmet projesi geliştirilmesi konusunda geri dönüş yaptılar. Yaptığımız toplantının ardından karşılıklı örnek bir proje geliştirdik. Bugün İzmir’e yönelik ortak bir projeye imza atacağız. ALOSBİ yönetimi, 35 milyon TL’yi aşkın bir projenin sorumluluğunu üstlendi. İki adet elektrikli otobüs alarak belediyemizin çevre dostu ulaşım yatırımlarına katkı sağlayacaklar. Biz de iki elektrikli otobüsle o hattı besleyerek Aliağa ile ALOSBİ arasında toplu ulaşımı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı