Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin uluslararası ekonomik ve ticari normlara ve piyasa ekonomisi kuralına saygı göstererek ikili iş birliğine uygun koşullar sağlaması gerektiğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında, ABD Ticaret Bakanlığı’nın, Amerikan firmalarının Çin teknolojisine olan bağlılığını takip etmek için Çin’den satın alınan geleneksel yarı iletken ürünleri hakkında bilgi toplayacağı haberinin nasıl değerlendirildiği soruldu.

Sözcü Wang küresel üretim zinciri ve tedarik zincirinin oluşumu ve gelişiminin, piyasa normları ve firmaların ortak etkisinin sonucu olduğunu belirtti.

İnsan müdahalesinin, ekonomik ve ticari sorunları araçsallaştırdığına ve hatta ekonomik bir silaha dönüştürdüğüne dikkat çeken sözcü, bunun piyasa ekonomisi ve adil rekabet ilkelerine aykırı olduğu gibi küresel üretim ve tedarik zincirlerinin güvenlik riskini artırdığını ve sonunda ABD dâhil olmak üzere bütün dünyanın çıkarına zarar vereceğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı