Ekonomik ve sosyal tükenmişliğin günden güne derinleştiğini söyleyen Tambova, "İktidar partisinin, ülkede yarattığı ekonomik ve sosyal tükenmişlik günden güne derinleşirken; daha düne kadar bir masa etrafında toplanmış ve birlikte karar alma iradesi göstermiş olan muhalefet partilerinin, bugünkü dağınıklığına ve karşıtlığına, akıl erdirmem mümkün değildir. Zira belediye seçimlerinin; ne derece önemli olduğunun bilinciyle davranıp, bugün, eskisinden de güçlü bir bağ kurmaları, gereklilikten öte bir zarurettir."  dedi.

Siyaset bilimci-politikacı Dilara Tambova, İYİ Parti'nin ve dahi bütün partilerin, müstakil olarak hareket etmesi gerektiğini savundu. Tambova şunları dile getirdi:

"İYİ Parti, seçimlere girebilme yeterliliğini sağlayamadığı için Kılıçdaroğlu’ndan destek istenmiş ve bu desteği verdiği için de Sn Kılıçdaroğlu’na, büyük minnet duyduğunu, Sn Akşener bizzat kendisi ifade etmiştir. Bugünkü aşırı ve sert çıkışlarını ise Türkiye kamuoyu ve de bizim gibi siyaseti yakından takip edenler, henüz hiçbir mantığa oturtabilmiş değiliz. Ayrıca! Doğrudan Ekrem İmamoğlu ve  Mansur Yavaş’ı hedef alması da oldukça maksatlı ve de manidardır. Zira CHP’nin parti politikalarını ve seçim stratejilerini belirleyen; genel başkan ve ilgili kurullardır."

"Önümüzdeki seçimler, belediye seçimleridir ve geçtiğimiz dönem artık! Bugünün gündemi değildir. Zira cumhurbaşkanlığı seçimleri çoktan bitmiş ve o gün yaşanalar da artık geride kalmıştır." açıklamasını yapan Tambova, "Akşener, kendi kurduğu ve genel başkanı olduğu bir partide, istediği tasarrufta bulunmak konusunda özgürdür. Kaybedilmesi halinde, buradaki sorumluluğu almaya hazır olduğunu da açıkça beyan etmiştir. Bu, tamamen tarihe karşı kendi sorumluluğu ve kendi vicdan muhasebesidir. Ancak! İstanbul ve Ankara belediye başkanları ve başkan adaylarını, kasti olarak yıpratmaya çalışması, geçmiş dönemdeki muhabbet ve işbirliği göz önünde bulundurulunca, hiçte makul karşılanmamaktadır. " ifadelerine yer verdi.

 

Hibya Haber Ajansı