DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesine Çocuk Yaşam Parkı Kütüphanesi kazandırılması için protokol imzalandı.

Yenişehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kütüphane yapımı için Yenişehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Kamu Eliyle Yapılan Kültür Yatırımlarına Destek" projesi kapsamında desteklenen Çocuk Yaşam Parkı Kütüphanesinin, Dokuz Çeltik Mahallesinde yapılması planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, projenin ilçedeki çocukların hayallerini zenginleştireceğini belirtti.

Çocukların kütüphane projesiyle hem kitap okuyabileceklerini hem de zeka oyunları oynayabileceklerini ifade eden Beşikci, şunları kaydetti:

"Dokuz Çeltik Mahallesinde geçtiğimiz aylarda 5 bin 600 metrekare alanda yapımına başladığımız Çocuk Yaşam Parkımızın yüzde 70'ini tamamladık. Parkımızın içerisinde özel tasarım oyun alanları, macera parkurları ve yine özel tasarım çocuk kütüphanemizi inşa ediyoruz. Kütüphane Bakanlığın projesi kapsamında desteklenecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin asıl sahibi olan çocuklarımıza hayırlı olmasını dilerim."