Bugünü Türk milleti için kara bir gün olarak tanımlayan Özdağ,"Irak’ın kuzeyinde Hakkari Dağ Komando Tugayı’na bağlı birliklere yapılan bir saldırıda şehit ve yaralılarımız, gazilerimiz var. Bunlardan birisi, hepsi sizin evladınız, Gümüşhane Şiranlı İsmail Yazıcı kardeşimiz. Hepsine Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz." dedi.

"Bu alçakça saldırı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir an önce tekrar askeri sağlık sistemini ve askeri hastaneleri kurması gerektiği gerçeğini ortaya çıkarmıştır." açıklamasını yapan Ümit Özdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminden sonra hangi akla hizmet İsviçre ordusu gibi yüz yıllardan beri savaşmayan bir ordunun bile askeri hastaneleri, askeri sağlık sistemi varken dünyanın en deneyimli harp cerrahlarının olduğu Türk ordusunun askeri sağlık sistemi dağıtılmış ve inanılmaz bir şekilde yılların deneyimi, birikimiyle oluşmuş olan dünyadaki en iyi sağlık sistemlerinden bir tanesi AKP tarafından imha edilmiştir. Şimdi, eski harp cerrahları, eski askeri doktorlar bugün bir kampanya başlatarak hükümete bir çağrıda bulundular, “Bırakın Mehmetçiğe yardım edelim.” Harp cerrahisi özel bir ihtisas alanıdır. Her doktor bu işin uzmanı değildir, olamaz, olmamalıdır da zaten. Elimizde şu an çoğu sivil sektöre gitmek zorunda kalan birçok çok değerli harp cerrahı vardır. Bunlar çocuklarımızın belki hayatını kurtaracak belki daha az uzuv kayıplarıyla hayatta kalmalarını sağlayacaktır. Eskiden Diyarbakır Askeri Hastanesi için şu ifade kullanılırdı, “Kapıya kadar canlı getirin bize yeter. Ondan sonrasını biz başarırız. Hayatta tutarız.”

Hibya Haber Ajansı