Karakülçe, tüm adayların kıymetli olduğunu ancak, İzmir'e 10-15 yıl hizmet eden Buğra Gökçe için biraz haksızlık edildiğini dile getirdi.

Siyasetin bu yüzünün sıkıntılı olduğunu belirten Siyasetçi Selçuk Karakülçe açıklamasında,"İzmir'e 10-15 yıl hizmet vereceksin. Sonra ithal aday muamelesi göreceksin. Bu da yetmez gibi büyük şehrin aksayan projelerinden sorumlu tutulacaksın. eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile en üst noktada görev yapacaksın. Sonra ithal aday tanımlamasıyla mahallede ötekileştirileceksin." ifadelerine yer verdi.

Mahalle baskıcısı tavrını yakıştıramadığı belirten Karakülçe, İzmir'e emek vermiş birinin liyakatine odaklanılması gerektiğinin altını çizdi.

"İzmir'de ithal olmayanınız öne çıksın desek, kimse yerinden kımıldayamaz"

Selçuk Karakülçe açıklamasını şöyle tamamladı:

"Karacaoğlan'ın dediği gibi "Bana kara diyen dilber, kaşların kara değil mi?" misali İzmir'de ithal olmayanınız öne çıksın desek, kimse yerinden kımıldayamaz. Genel seçimlerde herkesin malumudur; İzmir merkezden evine gidemeyecek adaylar  herkesin bakışları arasında Meclis'e gitti.  Sözün kısası bu kente emek vermiş birinin liyakatine odaklanılması daha sağduyulu bir sürecin yaşanmasını sağlayabilir."

 

Hibya Haber Ajansı