Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki protestolar, tekbirlerle ve sloganlarla sürdü.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehit olan 6 asker için Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “Kayseri’mizin hayırsever insanları iyi ki varsınız, yine biz buradayız dediniz, yine kimsesizin yanındayız dediniz, yine zulme uğrayanların yanındayız dediniz, yine teröre hayır dediniz ve şehit edilen 6 tane kahramanımızın yanındayız dediniz” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç’tan birlik ve beraberlikte kararlılık mesajı

Başkan Büyükkılıç, “Kutul Amare’den beri, Malazgirt’ten, Çanakkale’den beri, 15 Temmuz’dan beri her zaman Kayseri’mizin gururu olan siz canlarımız, burada meydanlarda her zaman dik duruşuyla, onurlu davranışıyla her zaman mazlumun yanında yer alan, vatanına, bayrağına, devletine, milletine, inancına sahip çıkan anlayışıyla elbette ki yer almıştır” diyerek birlik ve beraberlikte kararlı olacaklarını dile getirdi. Büyükkılıç sözlerini, İstiklal Marşı’nın “Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?” dizeleri ile sonlandırdı.

Hibya Haber Ajansı