Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı dileğinde bulunarak, “Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.” dedi.

Bakan Güler, yıl başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 156’ya ulaştığını belirterek, “Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar terörle mücadelede; yurt içinde ve sınır ötesinde icra ettiğimiz başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe vuruldu, artık, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir.” ifadelerini kullandı.

Irak ve Suriye’deki terör hedeflerinin pilotlar tarafından büyük bir başarıyla vurulduğunu dile getiren Bakan Güler, “Bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Terörle Mücadele’de elde ettiğimiz tüm başarılarda en büyük pay, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize aittir. Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkacak; onların fedakarlıklarını daima şükran ve minnetle yad edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı