Özdağ, son üç gündür Kuzey Irak’tan gelen haberlerle Türk milletinin yüreğinin kan ağladığını ifade ederek, “Yaşanan hadiseler aslında hiç şaşırtıcı değil. Ülkemizin etrafındaki ateş çemberi her geçen gün daralıyor. Zafer Partisi olarak ülkemizin ağır bir kuşatma altında olduğu ve bu kuşatmanın her geçen gün daha da daraldığı konusunda aylardan beri ısrarla Türk devletini yönetmeye çalışan ve yönetemeyen kadroyu, Türk siyasetini ve Türk halkını uyarıyoruz.” dedi.

PKK’nın Kuzey Irak’ta Hakkari Dağ Komando Tugayı’na ait birliklerin üssüne yapmış olduğu saldırının gerçek kapsamının ortaya çıkacağını söyleyen Özdağ, şunları kaydetti:

“Bu son gelişme de göstermiştir ki PKK ile operasyonel ve taktik düzeyde mücadele edilmekte fakat stratejik bir mücadele verilmemektedir. Her geçen gün PKK’nın ve YPG’nin lehine işlemektedir. Çünkü Irak ve Suriye’de PKK/YPG-ABD ittifakı netleşmiş durumdadır. PKK ve YPG bu bölgelerde varlıklarını koruma, silahlı kabiliyetlerini ve yeteneklerini artırma ve zamanı geldiği zaman nasıl üslerimizi bastılarsa Türkiye’yi basmaya hazırlanmaktadırlar.”

Özdağ, iç cephede de birliğin sağlanması gerektiğini dile getirerek, “Meclis’te düşünebiliyor musunuz; bu son terör olaylarının kınanması söz konusu oluyor, AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi kınama için bildiri veriyorlar. CHP ve HDP buna katılmıyor. İktidarın ortağı olan HÜDA PAR’ın ne söylediğini duyan var mı aranızda? PKK terörünü kınıyor mu? Hayır, o da alkışlıyor. Türkiye sadece dışarıdan kuşatılmıyor içeriden de ne yazık ki hançerleniyor.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı