Babacan, Irak’ta şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Ülkemizin dört bir köşesindeki sıvasız, damsız evlere, sessiz mahallelere ateş düştü. Yüreğimiz dağlandı.” dedi.

Merkez Bankası’nın faizi, yedi ayda tam yedi kez artırmış olduğunu dile getirerek, “Beştepe’den bir ses duydunuz mu? Sayın Erdoğan’ın seçimlerden bu yana, faiz konusunda, bu konuda tek bir açıklamasını duydunuz mu? Yok. Her konuda konuşuyor, ama seçimden bu yana faiz konusunda ağzından tek bir kelime çıkmıyor.” ifadelerini kullandı.

Babacan, emeklilerin aylıklarını eczanelere bıraktığını savunarak, “Bu arada eczanelerde doğru dürüst ilaç da bulunamıyor. Gidiyorsunuz rafların yarısı boş. Bolluk ülkesi oldu yokluk ülkesi.” diye konuştu.

Deprem toplanma alanlarının dahi rant kapısı haline geldiğini söyleyen Babacan, “Bakıyorsunuz, deprem toplanma alanı diyor, deprem zamanı insanlar hiç olmazsa orada buluşsun diye, ama bakıyoruz oralar da imara açılıyor. Yerel yönetimlerde, doğal afet riskinin yüksek olduğu tüm kentlerimizde güçlendirme ve yeniden inşa çalışmaları yapmak şart.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı