ERCB… 17.01.2022 tarihli açıklamasında belirtilen yeni iş alımına ilişkin;                                                         Latin Amerika'da yerleşik, ana ortağı ABD'li büyük bir enerji şirketi olan müşteriye her biri 24 metre boylarda ve Fusion Bonded Expoxy kaplı gaz borusu ihracatına yönelik tüm sevkiyatların başarıyla gerçekleştirildiğini projeye ilişkin ek siparişle birlikte toplam 25.370.539 USD tutarındaki tahsilat da tamamlanmıştır. Bu ender nitelikteki 24 metre boyundaki ve büyük çoğunlukla Amerika Kıtası'nın talep gösterdiği gaz borusu imalatına ilişkin tamamlanan proje, Erciyas Çelik Boru'nun Amerika Kıta Pazarı'nda büyümesini sağlayabilecek referans olmuştur.

ERCB… 27.01.2023 tarihli açıklamasında ihalenin kazanıldığı belirtilen;                                                            Batı Karadeniz Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen milli doğal gazın, BOTAŞ ulusal doğal gaz iletim şebekesine aktarılarak kullanıma sunulması için BOTAŞ tarafından yürütülen Projenin 3. Etabı olan BOTAŞ - Batı Karadeniz Faz 3 DGBH Projesi'ne ait tüm sevkiyatların planlanan zamandan önce ve başarıyla gerçekleştirildiğini, 49,90% payının olduğu projede İş Ortaklığınca toplam 1.191.905.967 TL'nin (kdv dahil) tahsil edilmiştir.

ECILC… 5 Şubat 2021 tarihinde yapılan açıklamada özetle; Kartal Belediyesi Meclisi'nce 04.02.2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda İstanbul ili Kartal ilçesinde Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin (*) maliki olduğu taşınmazın da yer aldığı arazinin alt bölgelerine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının kabul edildiği ve söz konusu karar kapsamında imar planlarının onaylanarak kesinleşmesi için İstanbul Büyükşehir ve Kartal Belediyelerince yürütülecek gerekli prosedürlerin tamamlanması gerektiği;17 Mart 2022 tarihinde yaptığımız açıklamada; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin toplantısında İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun kabul edildiği; 7 Temmuz 2022 tarihinde yaptığımız açıklamada ise 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının Kartal Belediyesi tarafından 30 gün süreyle askıya çıkarıldığı duyurulmuştu.                                          10.11.2022 tarihinde yapılan açıklamada ise, imar planlarının 5 Ağustos 2022 tarihinde askıdan indiği belirtilerek Kartal Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nin 10.11.2022 tarihli toplantısında Uygulama İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin imar komisyonu raporunun görüşüldüğü ve itirazlara ilişkin ret kararı verildiği, sonraki süreçte Kartal Belediyesi ("Belediye")'nin 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. madde İmar Uygulaması çalışmasının başlatılmasının bekleneceği, İmar Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca yapılacak arsa ve arazi düzenleme çalışmaları neticesinde oluşacak parselasyon planına göre yukarıda sözü edilen taşınmazın bulunduğu parsellerin yapılaşmaya uygun hale gelmesi (parselasyon planının kesinleşmesi) sürecinin tamamlanabilmesi için; Belediye'nin hazırlayacağı parselasyon planının 1 ay süre ile askıya çıkartılması, olası itirazların karara bağlanması gerektiği; parselasyon planının kesinleşmesi, kadastro müdürlüğünce onaylanması ve tapu müdürlüğünce tescili sonrasında nihai tapu senetlerinin alınabileceği ve parselasyon planı kesinleştiğinde kamuya ayrıca açıklama yapılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu taşınmaz S6 ve S7 olmak üzere iki ayrı alt bölgede yer almakta olup,                                                                                                                                          -S6 Alt Bölgesine ait Belediye tarafından hazırlanan parselasyon planının askı süresi 21.12.2023 tarihi itibariyle sona ermiş, Belediye Encümeni'nin 22.12.2023 tarihli kararı ile parselasyon planı kesinleşmiştir.                           -S7 Alt Bölgesine ait Belediye tarafından hazırlanan parselasyon planının askı süresi ise 04.01.2024 tarihinde sona erecek olup, parselasyon planı kesinleştiğinde kamuya ayrıca açıklama yapılacaktır.                         İstanbul ili Kartal ilçesindeki arazinin mülkiyeti Şirkete ait olmayıp, ana ortaklık Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin mülkiyetindedir. Eczacıbaşı Holding A.Ş.'nin sermayesinde Şirket %37,28; Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş. %11,54 oranında pay sahibidir.

EKGYO… Şirket projelerinden İstanbul Avcılar Firuzköy Genel Altyapı, Sanat Yapıları Ve Yol İnşaatı İşi 'nin geçici kabulü yapılmış olup Geçici Kabul Tutanağı 20.12.2023 tarihinde onaylanmıştır.

KARSN… Şirket 22 Aralık 2023 tarihinde, Dünya Bankası Grubu bünyesindeki Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation - "IFC") ile 1 yılı geri ödemesiz 6 yıllık 35 milyon EUR kredi kullanmak üzere sözleşme imzalamıştır. Alınan kredi, yüksek katma değerli teknolojilerin satın alınması, üretim sürecine ve ürün yelpazesine dahil edilmesi, büyümeye yönelik işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması ve kısa vadeli borçlanmaların kapatılması için kullanılacak ve ayrıca Şirket'in rekabetçi ve sürdürülebilir büyümesine küresel düzeyde katkıda bulunacaktır.

MACKO… Şirket Yönetim Kurulu'nun 08 Aralık 2023 tarihli kararı ile, Şirket'in yurtdışı operasyonlarını büyütmek amacıyla %100 hissedarı olacağı, Hollanda merkezli ve 20.000 Euro (YirmiBinEuro) sermayeli M Sports B.V.' nin kuruluş işlemleri tamamlanmıştır.

PARSN… 23.09.2022 ve 30.05.2023 tarihli açıklamasında belirtilen yüksek Know-How ve mühendislik gerektiren ürünlere, aşama aşama geçişe ilişkin Ar-Ge projelerimiz kapsamında, Grup Şirketi Döktaş Dökümcülük Sanayii ve Ticaret A.Ş. ile birlikte başlattığımız Arka Aks Kovanı projesinde numune üretimi ve testleri başarı ile tamamlanmıştır. Geliştirilen ürün ile ilgili marka tescil başvuruları tamamlanmış olup, devam eden pazarlama ve satış faaliyetleri sonucunda ileriki dönemlerde gerçekleşecek somut gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. 2024 yılı için henüz sipariş bütçelenmemiş olup; gelecek siparişlere bağlı olarak yatırım büyüklüğü belirlenecek ayrı bir üretim hattı kurulacaktır.                                                                                                                                Elektrikli ticari araçlarda kullanılmak üzere iş ortaklarıyla geliştirme çalışmalarına başlanan e-Aks Kovanı projesine, "Mühendislik" ve "Ar-Ge" kabiliyetlerimiz ile ilgili; yazılım, donanım, eğitimler ve bu konuya odaklı olarak çalışacak ekibin kurulumu ve geliştirilmesine devam edilmektedir.

PLTUR… 2023/969152 ihale kayıt numaralı İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AFET ve ACİL DURUM BAŞKANLIĞI Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 12 Aylık Ankara Personel Taşıma ihalesi işi 22.247.500,00 TL bedel ile ekonomik olarak en avantajlı teklif sahibi olan firma üzerinde kalmış olup, kesinleşen ihale kararı tebliğ edilmiştir. İhale mevzuatı kapsamında sözleşme imzalanması için davet beklenmektedir.

PLTUR… 13.12.2023 tarihinde 2023/1277814 ihale kayıt numaralı BEYOĞLU BELEDİYESİ Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan 12 Aylık PERSONEL TAŞIMASI ihalesi işi 8.937.585,00 TL bedel ile ekonomik olarak en avantajlı teklif sahibi olan firmamız üzerinde kalmış olup, kesinleşen ihale kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir. İhale mevzuatı kapsamında sözleşme imzalanması için davet beklenmektedir.

SEKFK… Şirketin %99 paya sahip olduğu Sekar Oto Filo Yönetim Hiz. ve Tic. A.Ş.'nin Şeker Faktoring A.Ş. 'ne ait %1 payı şirketimiz tarafından satın alınarak şirketin tek ortağı konumuna gelinmiştir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı