USD/TRY:  Noel tatili nedeniyle ABD borsaları bugün kapalı olacak. Tatil modunun ise ocak ayının ikinci haftasına kadar sürmesi beklenebilir. Geçen hafta, Fed'in önümüzdeki yıl için öngördüğü faiz indirimlerini destekleyecek veriler takip edilirken, bazı Fed üyelerinin fazla iyimserliğin önüne geçen şahinvari açıklamaları önemliydi. Neticede önceki haftaya göre kazançlar daha az olsa da ABD borsaları haftayı pozitif tarafta kapattı. ABD on yıllık tahvil faizi de haftayı %3,90 seviyesinden tamamlarken, Dolar endeksindeki (DXY) düşüş %0,8 olarak gerçekleşti. Yurtiçi tarafta ise hafta boyunca öne çıkan bir veri bulunmuyor. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de bu sabah itibariyle hafif de olsa geri çekilmeler izleniyor. Şu sıralarda 29,14 seviyesinden geçen kurda yüksek volatilite gün boyu sürebilir. 

EUR/USD: Geçen hafta ABD'de, Fed'in özellikle aylık bazdaki fiyat gelişmelerinin seyri kapsamında takip ettiği verilerden manşet ve çekirdek PCE deflatör, kasım ayında beklentilerin altında kalarak piyasalarda Fed'in gelecek yıl faiz indirimlerine daha erken başlayabileceğine yönelik beklentileri artırdı. ABD 10 yıllık tahvil faizi, geçen haftayı 2 baz puan düşüşle %3,90 seviyesinden tamamladı. Bu haftanın bazı günleri, Noel tatili nedeniyle çok sayıda küresel hisse senedi ve tahvil piyasası işleme kapalı olacak. Bu duruma ek bu hafta açıklanacak önemli bir veri de bulunmuyor. Geçen hafta kapanışı 1,1015 seviyesinden yapan paritede 1,1060 direnç - 1,0970 destek seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: Geçtiğimiz hafta 2.016 - 2.071 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, Cuma günü de 2.053 seviyesinde tamamladı. Gelen verilerin etkisiyle Dolar Endeksi (DXY) ve ABD tahvil faizlerinin gerilemeye devam ettiği ortamda değerli maden için 2.000 seviyesinin üzerindeki görünüm devam etti. Teknik seviyelere bakıldığında ise 2.036 seviyesi destek olarak öne çıkarken 2.071 ve 2.080 bölgeleri direnç bölgesi olarak öne çıkıyor.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı