6.'sı düzenlenen yarışmanın seçici kurulunda Şair Prof. Dr. Nurullah Genç, Şair Yavuz Bülent Bakiler, Şair Hayati İnanç, Şair Prof. Dr. Ömür Ceylan, Şair Prof. Dr. Mehmet Can Doğan, Şair Mehmet Aycı, Şair Ali Günvar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgüncü yer aldı.

Şiir yarışmasında katılımcılara toplam 27 bin TL’lik ödül

Bin 608 kişinin katılım sağladığı yarışmada, dereceye giren yarışmacılardan 1’inciye 8 bin, 2’nciye 7 bin, 3’üncüye 6 bin ve 2 biner TL’lik 3 adet mansiyon ödülü ile toplam 27 bin TL’lik ödül dağıtılacak.

Kazananlar belli oldu

Yapılan değerlendirme sonucunda Bursa’ dan Yağmur adlı şiiri ile katılan Nevzat Konşer birinci olurken, İzmir’ den Kendini Besleyen Mezar adlı şiir ile katılan Abdullah Kurt ikinci, Kocaeli’ den Kırık Vazolar adlı şiir ile katılan Ömriye Erdoğan Karataş da üçüncü oldu. Yarışmada İstanbul’dan Selenge adlı şiir ile Nurettin Eyibil dördüncü, Hatay’dan Zeytin ile Çocuk adlı şiir ile katılan Mukadder Bilgili beşinci ve Kayseri’den Sis ve Ay adlı şiir ile katılan Ahmet Yeşilyaprak da altıncı sırada yer aldı.

Hibya Haber Ajansı