Güvenli ve kesintisiz internet erişimi, bulut yönetimi ve altyapı hizmeti sektörü 2023 yılını artan yatırımlara paralel olarak yoğun bir şekilde geçirdi. Sektörün büyük ve güçlü oyuncularından Zyxel Networks da her yıl olduğu gibi güçlü bir büyüme grafiğini sürdürerek, 2024 yılına yeni projeler, ürün ve hizmetlerle hızlı bir şekilde girmeye hazırlanıyor. Bu yıl Kahramanmaraş depremleri olmak üzere, seçimlerin ilk 6 aylık döneme damgasını vurduğunu belirten Zyxel Networks Türkiye Ülke Müdürü Ömer Faruk Erünsal, "Aynı zamanda ekonomik gelişmelerin de yoğun şekilde yaşandığı bir yıl yaşadık. Bu açıdan iş dünyası olarak önümüzdeki zorlukları hep birlikte aşmaya çalıştık. Kendi sektörümüzde ise başarılarımızı taçlandırdığımız bir yılı geride bırakıyoruz. Odaklandığımız kurumsal çözümlerimizde yılı yüzde 15'lik bir büyüme ile kapatmaya hazırlanıyoruz. Diğer tüm hizmet ve çözümlerimizde büyümekle birlikte bu yıl en büyük büyümeyi kablosuz ağ kategorisinde yaşadık” dedi. 

Turizm ve konaklama sektöründe büyüdük

Kurumsal çözümlerin 2023 yılında daha fazla tercih edildiğini kaydeden Erünsal, bunda sektörün yaşadığı sorunların etkisinin payının büyük olduğunu kaydetti. Dünyada siber saldırıların arttığı ve buna karşı savuma mekanizmalarının da yoğun şekilde devreye sokulduğu bir yılı geride bıraktıklarını kaydeden Erünsal, şunları söyledi:

“2023'e damgasını vuran teknolojik trendler arasında özellikle yapay zeka, IoT ve siber güvenlik gibi alanlar öne çıktı. Ayrıca, ağ teknolojileri açısından bulut bilişim, siber güvenlik,  Wi-Fi 6E,  Wi-Fi 7 ve Multi-Gigabit Switch teknolojileri 2023’te en çok etki gösteren teknolojiler arasında yer aldı. Bu yıl ağırlıklı olarak makine öğrenmesi, yapay zeka ve IoT alanlarında yatırımlar gerçekleştirdik. 2023'te Türkiye'ye dünyada da büyük ses ve yankı uyandıran Nebula Cloud Networking, Switch, Wireless ve Security ürün ve çözümlerimizi getirdik. Önümüzdeki yıl ise bulut ağı ve yeni nesil wirelss teknolojisini çok fazla konuşacağız. Bu yıl özellikle konaklama ve turizm sektörüyle iş birliklerimizi artırdık. Türkiye’nin bu alanda büyük hedefleri bulunuyor. Turizm ve konaklama markaları da buna uygun altyapı seçmeye özen gösteriyor. Gelecek yıl da yapacağımız anlaşmalarla bu kategoride daha fazla büyümeyi hedefliyoruz” dedi. 

Eğitim ve sağlık alanına daha fazla odaklanacağız

2024 yılında sektöründe güçlü bir konumda olmak ve yeni başarılarına imza atmak için kararlılıkla ilerleyeceklerini belirten Zyxel Networks Türkiye Ülke Müdürü Ömer Faruk Erünsal, önümüzdeki turizm ve konaklama ile birlikte eğitim, sağlık ve perakende sektörlerine daha fazla odaklanacaklarını ifade etti. Erünsal, "Önümüzdeki yıl ekonomik açıdan zorlu bir dönem olabilir, ancak Zyxel Networks olarak, önümüzdeki yıl için özel stratejiler ve planlar geliştirdik. Son üç aydır titizlikle üzerinde çalıştığımız bu planlar çerçevesinde, güçlü bir ekip oluşturarak çözüm ortaklarımızla birlikte 2024 yılında birçok başarı hikayesine imza atmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki, karşılaşacağımız zorluklara karşın, planlarımız ve güçlü iş birliklerimizle başarılı bir yıl geçireceğiz” diye konuştu. 

Hibya Haber Ajansı