Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Ekonomik kriz öyle bir noktaya geldi ki enflasyonla başa çıkmak neredeyse imkansız. Çok tatsız bir dönemden geçiyoruz. Bu zorluklar en çok ihtiyaç sahiplerini, mazlumları vuruyor. Biz de belediye olarak diyoruz ki, biz kur korumalı mevduat yerine ‘halk korumalı bir belediyecilik hizmeti’ veriyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceliği, 5 sene önce de söylemiştim, hala aynı şeyi söylemeye devam ediyorum, dezavantajlı bölgelerdir.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Soyer, “Çünkü bu şehrin refahı adil paylaşılmalı. Biz diyoruz ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları, geliri herkese eşit gitmeli ki bu gelir dağılımındaki adaletsizliği biraz değiştirelim.” dedi. 

Başkan Soyer, tarihi Basmane bölgesindeki restorasyon çalışmalarının süreceğini belirtti.

İzmir’deki 13 arkeolojik kazının tamamına destek verdiklerini belirten Başkan Soyer sözlerini şöyle devam etti:

''Biz İzmir’in kimliğinin parçası olan tüm tarihsel değerleri günışığına çıkaracağız ve bu şehirde yaşayanların bu zenginlikleri görerek onları sahiplenmesini sağlayacağız. 5 yıl önce çok renk çok ses çok nefes demiştim. İnsan toplulukları da aynı doğa gibidir. Doğayı güzelleştiren şey renklerdir, farklı bitki türleridir, çeşitliliktir.” 

İzmir’in Lonely Planet’in “Best in Travel 2024” listesinde yer almasına da değinen Başkan Soyer, “Dünyada ziyaret edilmesi gereken 10 şehir seçildi geçen ay. 10 şehrin arasında Paris, Barselona var, dünyanın o büyük, güzel şehirleri var ama bir tanesi de İzmir. Bununla gurur duyuyoruz. İzmir’de yabancı turist bir buçuk milyon civarındaydı. Bu 4 senede 3 milyonun üzerine çıkardık.” dedi. 

Hibya Haber Ajansı