Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Kayseri Üniversitesi Bünyan Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve itfaiyecilik bölümü arasında eğitim ve öğrenci yetiştirilmesi hususunda ortak protokol imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen imza protokolüne Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, Bünyan Meslek Yüksekokulu Müdürü Sedat Per katıldı.

“Bu dönem 4’ü kız, 59 itfaiyeci almışız”

Bu dönem 4’ü kız 59 itfaiye personeli aldıklarını belirten Büyükkılıç, “Meslek yüksekokullarını önemseyerek, birimlerimize alacağımız elemanlar konusunda, örneğin itfaiyeye eleman alacaksak mutlaka itfaiye mezunu olması gerekir diye şart koşuyoruz, amacımız meslek yüksekokullarının hem önemini vurgulamak hem de işi bilen, uzmanına işimizi teslim etmektir. Bu dönem 4’ü kız, 59 itfaiyeci almışız. 59 itfaiyecinin tamamı, itfaiye mezunudur, amacımız hem işi bilene hem de bu okulların önemini vurgulamaktır” diye konuştu.

“Arkadaşlarımız rehberlik ediyorlar, hocalarımız eğitim veriyorlar”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise desteklerinden dolayı Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Kayseri Üniversitesi Bünyan Meslek Yüksek Okulu’nda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı var. Bu öğrencilerimize sağ olun siz geçmişten bu güne hep destek veriyorsunuz eğitimleri ile ilgili. Kıymetli başkanım, arkadaşlarımız rehberlik ediyorlar, hocalarımız eğitim veriyorlar” şeklinde konuştu.i.

Hibya Haber Ajansı