ANKARA (AA) - Aksa Enerji'nin 8.'sini düzenlediği Aksa Fotofest Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni ve sergi açılışı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımıyla gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da hayatını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol Takımı oyuncularının anısını yaşatmak ve KKTC'nin genç sporcularına umut olmak için Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği yararına Gazimağusa'da düzenlenen yarışmada dereceye giren 54 eser, geliri derneğe bağışlanmak üzere satışa çıktı.

Söz konusu tören ve sergi açılışında konuşma yapan Tatar, depremde vefat eden Gazimağusalı genç sporculara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek, KKTC'de istikrarlı şekilde fotoğraf sanatının gelişimine vermiş olduğu destek ve topluma duyarlı tutumundan dolayı Aksa Enerji'ye teşekkür etti.

8. Aksa Fotofest Fotoğraf Yarışması'nın "Mağusa ve Maraş'ın Tarihi Dokusu ve Anıtları" kategorisinde başarı ödüllerini "Hylas" eseriyle Ayşe Gökyiğit, "Lala Mustafa Paşa Camii Gün Batımı" eseriyle Cem Cengiz ve "Eskimeyen Tarih" eseriyle Ramadan Gümüşok kazandı.

"Mağusa ve Maraş'ta Yaşam" kategorisinde ise "Alone" eseriyle Başar Taşlı, "Bereketli Gün" eseriyle Mehmet Gökyiğit ve "Galip Dayı" eseriyle Nazan Dinsev başarı ödüllerinin sahibi oldu.

Mağusa ve Maraş'ta yaşam ve tarihi dokunun sanatçıların gözünden yansımalarının yer aldığı fotoğraf sergisi 29 Aralık'a kadar Gazimağusa'nın Suriçi bölgesinde yer alan Bandabuliya'da sanatseverleri ağırlayacak.

Sanatseverler, sergideki eserleri satın alarak deprem felaketinde hayatını kaybeden Gazimağusalı genç voleybolcuların isimlerinin yaşatılmasına ve KKTC'nin daha fazla genç sporcu yetiştirmesine destek olabilecek.